perjantai 31. joulukuuta 2010

Hyvää vuoden tynkää

Vielä muutaman tunnin ajan voi läheisilleen toivottaa bon bout d'an, hyvää vuoden jämää eli sitä, mitä 2010:sta on vielä jäljellä. Yleisen blogiperinteen mukaisesti jonkinlainen retrospektiivi olisi nyt paikallaan, joten tyydyn muistelemaan erittäin suurpiirteisesti menneen vuoden merkittäviä tapahtumia blogipostausteni kautta:

Tammikuussa eteisestämme aukesi ovi netin ihmemaahan. Alkukäheyden jälkeen livebox on pelittänyt kiltisti, enkä enää osaisi asua netittömässä kodissa. Samoihin aikoihin voitin myös yhden suuren ennakkoluuloni ja uskaltauduin käymään pahamaineisessa naapurikaupungissa, joka ei sitten osoittautunutkaan sellaiseksi hengenvaaralliseksi rikollisten pesäksi kuin kuvittelin. 

Helmikuussa paistoin Chandeleur-juhlan kunniaksi lettuja, joita en sentään heittänyt kaapin päälle kuivumaan, ikäännyin ja nautin keväästä keskellä talvea.

Maaliskuussa vastailin lukijoiden kysymyksiin kolmessa eri postauksessa, tapasin ihania bloggaajakollegoitani kotinurkillani ja kävin vuoden ainoalla kävelylenkillä ihastelemassa kevään ensimmäisiä kukkia ja lehdenalkuja.

Huhtikuussa muutuin mustapäästä vaaleaksi ja vietin ikimuistoisen viikon Saksassa Mireillen kintereillä. Kuten sadoilla tuhansilla muillakin, kotimatkani mutkistui islantilaisen tulivuoren aktivoiduttua ja sain matkustaa junalla niin, ettei vähään aikaan tule ikävä rautateille.

Toukokuussa jaoin Eurooppa-päivänä Suomi-tietoutta aixilaisessa lukiossa, täytin ensimmäisen ranskalaisen veroilmoitukseni ja menetin Kela-korttini. Kuukauden viimeisenä viikonloppuna tutuistuimme Arlesiin Airellen seurassa. 

Kesäkuussa kahlasin nilkkoja myöten sadevedessä ja olin onnellinen, etten asu naapuridepartementin puolella. Lomailimme Alpeilla ja minä sain odotetun kirjeen: olin päässyt opiskelemaan kansainvälisen kaupan licence pro -tutkintoa! 

Heinäkuussa syntyi perheemme jatkoksi pikkuinen satagrammainen rääpäle, joka sai nimekseen Meeri.  

Elokuussa vietin ihanat kaksi helteistä lomaviikkoa kotona vanhempien ja koirien kanssa ja seurasin roomalaisten marssiharjoituksia Arlesissa Airellen ja Pupucen seurassa.

Syyskuussa palasin opiskelemaan ja näytin kynteni ollessani vähällä joutua maksamaan lystistä 1500 euroa ylimääräistä. 

Lokakuussa vietin huippuviikonlopun Pariisissa bloggaajattarien kesken, fiilistelin pohtiessani satavuotiaan isomummoni elämää ja vaihdoin kännykkäni komeaan älypuhelimeen


Joulukuussa tuskailin viimeisten tenttieni parissa ja lähdin sitten viettämään rauhallista löhöjoulua Suomeen. Menomatka tosin osoittautui kaikkea muuta kuin rauhalliseksi.

Näin uuden vuoden kynnyksellä näkisin mielelläni tulevaisuuteen. Mitä tuo mukanaan 2011? Työpaikan, uuden kodin, oman mopsin, vanhemmat lomalle Aixiin, Mireillen jonnekin lähistölle? Ennen kaikkea toivoisin terveyttä, rakkautta ja viisautta itselleni, rauhaa maailmaan ja lukuisia onnellisia hetkiä perheeni, ystävieni ja koirieni kanssa. 

Onnellista, tervettä ja elämyksellistä vuotta 2011 kaikille lukijoilleni!  


3 kommenttia:

Miira kirjoitti...

Aika herkulliset eväät teillä uudeksi vuodeksi! Hyvää kakstuhatyhtätoista!

Airelle kirjoitti...

hyvää uutta vuotta teille!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta sinne etelään!