tiistai 23. helmikuuta 2010

Kevät!

Jos lauantaina olikin kettupäivä, tänään ei ketutuksesta ollut tietoakaan. Provencen yllä hehkui pitkästä aikaa niin huikea aurinko, että tästä päivästä voisi miltei laskea kevään alkaneen. Luvassa oli sanomalehden mukaan +16°C, mutta uskoisin lämpötilan parhaimmillaan yltäneen +18 asteeseen. Yhtä lämmintä ei ole ollut sitten joulukuun viimeisten päivien. Mieleni teki jo vetää päälle caprihousut ja lyhythihainen paita, mutta aivan vielä en kuitenkaan uskaltanut sonnustautua täysiin kevätvarusteisiin. Sen sijaan jätin toppatakin suosiolla kotiin ja otin mukaani pelkästään lyhyen villaneulejakun, joka sekin kulki käsivarrellani suurimman osan päivästä. Pelkässä pitkähihaisessa paidassa tarkeni loistavasti! 

 
Muotibloggaajien tyyliin otatin leikilläni itsestäni päivän asu -kuvan. E:llä on vielä hiukan oppimista kuvien ottamisessa ja rajaamisessa; byroon ulkoseinän ilmastointipömpeliä ei ihan välttämättä olisi tarvittu mukaan... mutta kuva kelvatkoon todistusaineistoksi sään upeudesta. Ai niin, kunnon muotiblogikuvissahan kuuluu olla selostus vaatteiden merkeistä: poolopaita Pierre Cavallo/Nedo, vetoketjutunika Jacqueline Riu, hame Autre ton/Monoprix, saappaat Tamaris, aurinkolasit Chanel. Oli minulla Longchampin laukkukin, mutta se unohtui kuvasta. 


Koska ilma tosiaan oli aivan ihana, en malttanut lähteä lounaan jälkeen kotiin vaan kiertelin kaupungilla ja ostin Monoprix'sta kevään kunniaksi punaisen silkkihuivin:


Lähikuvasta näkee paremmin, että huivissa on itse asiassa pienen pieniä ruusu- ja kukkakuvioita:

  
  

Poikkesin teelle Place des Trois Ormeaux'n suihkulähteen vierelle teehuone Viktorin terassille. Viktorista kerrotaan lisää (englanniksi) tässä blogimerkinnässä. Istuin lähes tunnin auringossa kirjan ja Helena Petäistön ylistämän Mariage Frères -teetalon Russian Star -teekannullisen seurassa...

  
  
... ja huomasin, että aukion kolmesta jalavasta on pystyssä enää kaksi. Se kolmas, joka oli muutenkin heiveröinen ja johon legendan mukaan hirtettiin kuningasta vastustanut mies, on ilmeisesti kaadettu. Toivottavasti tilalle istutetaan pian uusi, sillä Kolmen jalavan aukiolla kuuluu tietenkin olla kolme jalavaa. 

Kävin myös vihdoin teettämässä jo kauan suunnittelemani Cinétoile-kortin. Kortti on Aixin kolmen elokuvateatterin yhteinen ja sitä näyttämällä pääsee mihin tahansa elokuvanäytökseen 5,50 euron hintaan. 

 

Normaalihinta on suosimissani Mazarinissa ja Renoirissa 8,40 e ja kiskurihintaisessa Cézannessa 9,30 e, joten 18 euron hintainen, vuoden voimassaoleva kortti maksanee itsensä nopeasti takaisin. Täällä kun tulee käytyä elokuvissa kuukaudessa sen verran kuin Turussa vuodessa. 

Kirjaimellisesti loistava päivä siis! Tätä lisää. 

Eilen illalla oli muuten jännittävää: satuin jostain syystä raottamaan ikkunaluukkuja yhdentoista aikaan illalla ja huomasin, että yötaivas viereisen tehtaan takana loisti oranssina ja värisi omituisesti. Yritin saada tilanteesta kuvan kamerani yömaisema-asetuksella, mutta jäljestä tuli melko epäselvää:
 

Ihmettelemme vieläkin, mikä kumma horisontissa loimotti. Aurinko oli laskenut jo tunteja aikaisemmin, eikä salamoidenkaan luulisi tuolla tavoin taukoamatta loistavan. Tulipalo kenties? Seuraavassa vielä selvennykseksi sama kuva päivänvalossa ja ilman loimotusta:


5 kommenttia:

villakarhu kirjoitti...

Voi kun kiva! Näkisipä täällä muutakin kuin pyryä ja lunta silminkantamattomiin! Jos olisin tullut kuvatuksi "päivän kuteissa", niin otoksessa olisi näkynyt Torstain musta toppapuku,villaiset punaiset pipo ja kaulaliina, fleecerukkaset ja varrelliset talvilenkkarit Viking.Toppiksen alla villakerrasto, kashmirneule(ohut ja lämmin ja vanha)ja bambusukat.

Ohmygod, ensi syksynä en toivo, että kaunis talvisää jatkuisi maaliskuuhun asti.Tuleekohan vielä sellaista, että voisi olla villakalsareitta?
Nauttikaa nyt keväästänne!Biz!

Bisquits kirjoitti...

Vaikuttaapa ihan loistopäivältä! Minulla on ollut ihan päinvastainen päivä, kun olen repinyt pelihousujani toimistolla erään älykääpiö-kollegani takia. Toivottavasti huomenna on parempi päivä. :-D

Mekko sopii muuten sulle älyttömän hyvin!

Airelle kirjoitti...

eipäs nuolaista ennen kuin tipahtaa! ainakin minun ilonpilaajakollegat väittää, että "kyllä sieltä vielä voi tulla kylmiä päiviä ja luntakin"!!! iik!
no, ne on tietysti työn puolesta varovaisia; jos nyt laitetaan alulle viljelyksiä, jotka sitten jäätyy, niin mitäs sitten syötetâän kilteille asiakkaille?
tänä talvena olen kyllä ihmetellyt, minne ovat häipyneet ne opiskeluaikojeni jatkuvasti aurinkoiset ja lämpimät talvipäivät. pelkkää nostalgiaa?
missä muuten on tuo jalava-aukio? katsoin mappystakin, mutta en oikein ota tunteakseni paikkaa. onko tuo se pläntti, jossa on tuon kuvasi mukaan vastapäisessä talossa antiikkiliike alakerrassa? mistä lähtien siinä on ollut kahvila ja terassikin ulkona? on todella aika tulla kiertelemään vähän Aixiä. olisi tosi kiva tavata, kuten on ollut puhetta ja nähdä sinun lempipaikkojasi Aixissä. katsotaan kuinka moni on sama kuin minun!

Fifi kirjoitti...

Karhu: Ihan takuulla tulee vielä kevät ja kesäkin, ja sit valitetaan kun on liian kuuma ja mopotkin läähättää eikä jaksa ulkoilla. Tsemppiä ja haleja! <3

Bisquits: Kiitos! Mekon ainoa huono puoli on, että se ylettyy harmittavasti juuri reisien puoliväliin ja on siis hiukkasen liian lyhyt. Siksi pidän sen alla tavallista puolihametta, josta saa kätevästi tarvittavat 20 cm lisää pituutta.

Toivottavasti tämä päivä on ollut kaikin puolin eilistä mukavampi! :)

Airelle: Oikeassa olet, tänään oli jo viileämpää ja ennen kaikkea satoi rankasti melkein koko iltapäivän.

Place des 3 Ormeaux on ihan lähellä Place des Prêcheursia. Jos katsot kuvaani, suoraan vastapäätä oleva katu (jolla näkyy keltainen auto) vie Place Richelmelle. Vasemmalle lähdettäessä taas päädytään muutaman kymmenen metrin päässä Place des Prêcheursin ja rue Mignet'n kulmaan, melkein Madeleine-kirkkoa vastapäätä.

Odotan todella innolla tulevaa miittiä Aixissa! Toivottavasti kohdallemme sattuu yhtä kaunis kevätpäivä kuin eilen oli!

Airelle kirjoitti...

hah, kyllä se on juuri se aukio, jota ajattelin, mutta ei siinä suunnassa kun ajattelin. siksi en oikein tunnistanut sitä. vaan ei siinä ennen ollut kahvilaa tai terassia. asustelin aiemmin noilla kulmilla - Pace Richelmellä itse asiassa.
miittiin on vielä melkein kuukausi eli kevät on silloin varmasti jo täällä.
huivisi on muuten kiva, pitäisiköhän lähteä katsastamaan kyseisen putiikin kesävaatetarjontaa; niiden tarve tuntuu vain vielä niin kaukaiselta.