sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Löhöjoulu

Rasittavan kotimatkani jälkeen päätin, että tämä joulu kuluu ensisijaisesti lepäämiseen. Juuri muuta en ole kuluneina kolmena päivänä tehnytkään: en ole ollut torstain jälkeen lainkaan ulkona, vaan muhinut tiiviisti sisällä kotiasussa, meikittä ja melkein kampaamattakin. Osaksi se johtuu siitä, että yritän selättää lupaavasti alkanutta flunssaa. Lähtiessäni Ranskasta E. yskiskeli, meni myöhemmin lääkäriin ja joutui keuhkoputkentulehduksen takia viettämään koko joulun yksinään kotona. Minua puolestani alkoi lievästi yskittää saapumiseni jälkeisenä aamuna, mutta ajattelin sen johtuvan väsymyksestä ja/tai lämpötilaerosta. Pyhien ajan olen kuitenkin köhinyt enemmän tai vähemmän ja kuumekin meinasi nousta, mutta laski onneksi nopeasti. En ihmettelisi, vaikka olisin napannut tuomisiksi flunssanpoikasen joltakin matkatoveriltani eri lentokentiltä, junasta tai busseista. 

Löhökavereinani minulla on kolme iki-ihanaa lyttykuonoa, jotka yleensä liittyvät varsin nopeasti seuraan nähtyään, että joku pötköttää jossakin:

 Seinän vieressä Meeri ja Guru, edessä Mirkku

 Meeri, Mirkku ja Guru 

Mopot osaavat toki laiskotella myös keskenään:
Meeri, joka oli rotan kokoinen pikkuotus elokuussa viimeksi tavatessamme, on nyt viisikiloinen ja hyperaktiivinen mopsivaavi, joka saa hepulikohtauksia, yrittää lannistumatta päästä puremaan nenääni ja on kaikin tavoin vastustamaton linssilude. Neiti poseeraa:
Guru on edelleen kultainen mammanpoikamopo, joka kuunteli joulupäivänä hievahtamatta äidin ja minun kanssamme Mireillen joululauluja:

Muuten joulunpyhät ovat vierähtäneet varsin rattoisasti oman perheen kesken, suklaata syöden ja kirja kädessä. Kinkkuun en koskenu tänäkään jouluna, mutta sain sen sijaan nauttia kahvin kera marsipaanisikaa:
Huomenna lähden yhdeksi yöksi Turkuun ja keskiviikkona koittaa jo paluu Ranskaan. Harmittaa vietävästi, että kymmenpäiväiseksi aiottu joululomani kestikin vain viikon! En millään vielä lähtisi pois ja palaisi yliopistolle heti uudenvuoden jälkeen. Onneksi helmikuussa tulen taas kotiin, ainakin mikäli lumi/lakko/jokin muu mahdollinen tai mahdoton raivostuttava syy ei taas pilaa suunnitelmiani. 

Mukavia välipäiviä kaikille!  

        

2 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

keskiviikkona jo takaisin? onhan se lyhyt loma, mutta loma kuitenkin, vai mitä? toivon, että paluumatka sujuisi helpommin. ja että flunssasi on siihen mennessä jo takana päin.
näkyy olevan koiramainen piirre tuo viereen liimautuminen heti, kun joku alkaa pötköttää. meillä on kotona samanlainen viereen tuppautuja.

töölöläisrouva kirjoitti...

Hyvä, että kuitenkin pääsit kotiin; ihanaa, että saitte järjestettyä vaihtoehtoisen matkareitin!

Nautihan nyt viimeisistä lomapäivistä ja Turusta. Lomapuuhasi kuulostavat sangen tutuilta! Niihin sopii hyvin joulutervehdys, jonka itse sain tekstarimuodossa; se tuli heti mieleeni, kun luin kirjoituksesi.

"Kun uurastettu on hullun laella/koko vuos melekeen tolokkua vaella,/niin nytpä tieppä äkkitoppi,/joulun viettoon joka kloppi!/Jos joku käsköö niin leiki kuuroo,/ mätä naamaas joulupuuroo,/ makkoomaan mää kuusen alle,/ kuorsaus kuuluu kaekkialle./ Herree vasta ku vuos on uus,/ sirkeet on silimäs ja naurussa suus."

Meilleurs vœux de bonne et heureuse année, Fifi :)