lauantai 31. joulukuuta 2011

Kuvitettu vuosi


Tuntuuko teistä muistakin, että vuodet kuluvat sitä nopeammin, mitä vanhemmaksi tulee? Minun on nimittäin oikeasti vaikea uskoa, että jälleen yksi vuosi on takanapäin.  Vuoden vaihtuminen on eräs lempitapahtumistani: paitsi että vuodenvaihteessa on oiva hetki muistella mennyttä ja suunnitella tulevaa, on se samalla myös lupa kääntää katse toiveikkaasti kohti kevättä. Tammikuu on toki sydäntalvea täällä etelässäkin, mutta se kuulostaa silti olevan paljon lähempänä kevättä kuin esimerkiksi marraskuun loppu. Tästä on suunta ainoastaan kohti valoisampia ja lämpimämpiä päiviä, hitaasti mutta varmasti.

Vuosi 2011 oli arabikeväineen ja Norjan tragedioineen maailmanlaajuisestikin merkityksellinen vuosi, mutta aivan erityisesti se oli sitä minulle henkilökohtaisesti. Vietin onnelliset kolme kuukautta tähänastisen elämäni parhaassa työpaikassa, sain uusia rakkaita ystäviä, valmistuin toisen kerran, sain vihdoin äidin vieraakseni omaan kotiini ja lopuksi tapasin vielä Mireillen. Seuraavassa palaan pikaisesti kuluneen vuoden unohtumattomimpiin hetkiin kuvieni myötä:

Tammikuussa vierailin Avignonissa opiskelukaverini Loun kanssa ja halasin elefanttia paavien palatsin edessä:


Loppukuussa sain ensimmäisen todistukseni ja kuulin päässeeni läpi kaikista tenteistä:


Helmikuussa vanhenin sangen kunnioitettavaan ikään ja juhlin sitä yliopiston saksankurssilla:


Vietin hiihtoloman Suomessa mahtavien lumikinosten keskellä:


Maaliskuussa sain valmiiksi kirjallisen lopputyöni, joka käsitteli roséviinin myyntiä ja vientiä Suomeen. Sain työstäni erinomaisen arvosanan 17/20:


Huhtikuussa kävin äänestämässä eduskuntavaaleissa Suomen konsulaatissa Marseillessa ja käytin tilaisuutta hyväkseni tutustuakseni Monte Criston kreivistä tuttuun Ifin linnaan:

 
Huhtikuun puolivälissä pakkasin kolmen kuukauden aikana tarvittavan määrän omaisuuttani ja läksin innoissani "ulkomaille" töihin:

Toukokuussa käyskentelin keväisessä Turussa  ja iloitsin siitä, että sain pitkästä aikaa kerrankin viettää kunnolla aikaa Suomessa:


Salon kodissa tuskailimme muutaman viikon keittiöremontin keskellä ja opimme todella arvostamaan kodinkoneita ja lämpimiä aterioita:Kesäkuussa viihdyin harvinaisen paljon parvekkeella, milloin meikkaamassa anivarhain ennen töihin lähtöä, milloin aamiaisella mopsien kanssa:Juhannuksesta tuli ikimuistoinen, sillä vietin sen mökillä ensimmäistä kertaa ainakin 15 vuoteen ja ennen kaikkea uin meressä, mitä en ollut tehnyt sitten lapsuuteni:


Heinäkuussa sen sijaan olin synkällä mielellä, koska jouduin hyvästelemään työpaikkani ja kollegani, ja ikään kuin siinä ei olisi ollut tarpeeksi, Turun kotiini tuli yllättäen vedenpaisumus, jonka jälkiä korjattiin viisi kuukautta, aivan viime viikkoihin saakka:


Piristyäkseni lähdin pitkästä aikaa risteilylle Tukholmaan ja sain ihailla kaunista kesäistä saaristoa:


Elokuussa sain Ranskaan odotetun vieraan, kun äiti vuosien jahkailun jälkeen lopulta tuli käymään Aixissa. Vuokrasin auton ja kiertelimme 10 päivän ajan lähiseutuja nauttien joka hetkestä: Syyskuussa lomailimme totuttuun tapaan Alpeilla:

 

 Tällä kertaa tosin loma alkoi tavallista komeammissa puitteissa aidossa linnassa:


Lokakuussa lähdin taas kolmeksi viikoksi Suomeen, mutta tällä kertaa aivan muuta kuin tavallista kotona käyntiä varten. Lokakuun viimeisenä päivänä minulla oli ilo, onni ja kunnia tavata Tallinnassa Mireille:
Marraskuussa vietin enimmäkseen hiljaiseloa kotona. Ranskassa satoi ja satoi, joten välillä pääsin ihailemaan sateenkaaria olohuoneen ikkunasta:


Joulukuussa lähdimme parin päivän pikalomalle Pariisiin:


Vietin tietenkin joulua kotona Suomessa perheeni parissa. Tänä vuonna perhe laajeni joulupäivänä uudella pienellä pojalla:Vuoden kuluttua näemme, millainen on vuoden 2012 kuvitus!

Onnellista uutta vuotta kaikille! 

2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Sulla onkin takana todella tapahtumarikas vuosi :-D Hyvää ja onnellista vuotta 2012!

Airelle kirjoitti...

toivotan sinulle ainkin yhtä vaihtelevaa vuotta 2012 ja ennen kaikkea, että löytyisi se hyvä työpaikka!
sydäntalvesta sen verran, että eilen 31. joulukuuta oli Nîmesissä lämpöennätys, 18 astetta... il y a plus de saisons, ma p'tite dame !