tiistai 7. marraskuuta 2006

Uusille urille


Keskustelin tänään pikaisesti professori Johanssonin kanssa kirjallisuustiedeosiosta, ja ilmeni, että olin kuin olinkin hiukan hakoteillä. Ilmankos lukemani teoria ei tuntunut millään soveltuvan työhöni. Nyt sain pari "avainsanaa", joiden avulla kirjallisuuden etsiminen toivottavasti helpottuu: tietoa pitäisi etsiä (romaani)dialogista ja/tai fiktiivisestä interaktiosta, mahdollisesti myös näytelmien analysoinnista.

Romaanista valitsemani kohdat ovat lähes yksinomaan dialogia, joten nyt tuntuu hyvinkin järkevältä kirjoittaa dialogista osio graduun. Löysin jo pari hyvältä kuulostavaa teosta sekä sokerina pohjalla englannin gradun otsikolla Politeness strategies and Oscar Wilde's social dialogue. Minä kun jo luulin, ettei kukaan ole tutkinut kirjallisuutta kohteliaisuuden näkökulmasta! Tuon gradun käyn katsastamassa heti huomenna, siitä luulisi irtoavan ainakin kirjallisuusvinkkejä.

Varasin tänään seminaarikirjaston varaushyllyyn kolme eri kirjallisuudentutkimuskirjaa, mutta ne eivät ainakaan ensitutustumisella vaikuttaneet kovin oleellisilta työni kannalta. Lueskelen niitä huomenna paremmin ja tarvittaessa yritän löytää jotain hyödyllisempää tilalle.

0 kommenttia: