sunnuntai 19. marraskuuta 2006

Hitaasti mutta varmasti


Tällä kertaa asumisjärjestelyni ovat päinvastaiset normaalitilanteeseen verrattuna: vietän nykyään viikot Salossa ja viikonloput Turussa. Näin ainakin toistaiseksi. Työssäkäynti vaatii hiukan enemmän säätämistä ja aikataulujen ennakkosuunnittelua kuin aikaisemmin, mutta uskon, että kaikki sujuu loppujen lopuksi hyvin.

Tulin tällä kertaa Turkuun tekemään välttämättömiä "henkisiä" töitä: muokkasin gradun kirjailijaesittelyn aivan uuteen uskoon ja kirjoitin lisäksi kirjallisen viestinnän viimeisen harjoitustyön, kahden sivun tiivistelmän ranskan proseminaaristani. Kasvatustieteen prosemmasta olisi ollut jo tiivistelmä valmiina, mutta valitsin kuitenkin ranskan prosemman, koska joudun joka tapauksessa perehtymään siihen uudelleen ennen HuK-kypsyysnäytteen kirjoittamista. Huvitti huomata, että proseminaarin teoriaosa oli suunnilleen pelkkää termien määrittelyä, ja jo silloin tuntui tylsältä kirjoittaa sitä...! Miten mahtaa käydä gradun teoriaosan kanssa? Toisaalta olen nyt paljon tottuneempi kirjoittamaan tieteellistä tekstiä ja todennäköisesti myös suhtaudun graduun vakavammin kuin proseminaariin, joten eiköhän se hyvin mene (tai edes kohtalaisesti).

Toistaiseksi en voi oikein tehdä muuta, sillä odottelen parhaillaan ohjaajan kommentteja ykkösteoriaosuudestani. Vasta ne saatuani muokkaan ja parantelen kyseistä osaa ja siirryn sitten eteenpäin. Olen jakanut gradun mielessäni pieniin osiin: korpus, teoria 1, teoria 2, analyysi jne. Keskityn mieluiten kerrallaan vain yhteen osioon, koska silloin minulla on tunne, että kaikki pysyy käsissä eivätkä hommat leviä hallitsemattomasti sinne tänne. Työ tuntuu paremmin organisoidulta, jos kirjoittaessani mietin tekeväni tiettyä osaa gradusta enkä vain ajattele suurpiirteisesti koko gradua.

Saatuani täksi päiväksi suunnitellut työt tehtyä katsoin mummon kanssa kolmannen kerran Mireillen konsertti-DVD:n. Siihen ei kerta kaikkiaan kyllästy, ja aina bongaa jonkin aiemmin huomaamatta jääneen yksityiskohdan ilmeissä, eleissä, puvuissa, liikkeissä, sanoissa... Vielä ennen joulua minulle on luvassa yksityinen DVD-kopio kaikista tämän syksyn tv-ohjelmista, joissa Mimi on esiintynyt. Jouluaattona hänet nähdään kokonaiset kolme kertaa eri ohjelmissa! ja minä tietenkin pääsen paikalle vasta 26.12. ... Tant pis !

0 kommenttia: