torstai 2. marraskuuta 2006

Loikka tuntemattomaan


Toteutin eilisen aikeeni ja kipitin kiltisti kurssikirjastoon hyvissä ajoin ennen puoltapäivää. Siihen päivän hyvät teot sitten jäivätkin... Ei vaan, luin kyllä lainaamastani kirjasta ensimmäisen artikkelin, joka käsittelee kirjallisuudentutkimuksen aluetta. Melko yleistä tekstiä lähtien siitä, miten kirjallisuutta voisi yrittää määritellä/kategorisoida.

Ensi alkuun tuntui oudolta lukea kirjallisuudentutkimuskirjallisuutta (sanahirviö!), sillä aiemmin en juuri ole kirjallisuudentutkimukseen tutustunut. Olen aina kuvitellut, että se on jonkinlaista kaunokirjallisuuden puhkianalysointia ja loputonta jahkailua siitä, mitä kirjailija on milläkin sanavalinnalla ja lauserakenteella ajanut takaa ja miksi pilkku on tässä eikä tuossa. Aixissa stilistiikan kurssi toteutettiin tuolla asenteella, ja siksi en viihtynytkään siellä (enkä myöskään päässyt tentistä läpi). Rakastan kirjallisuutta, mutta omana itsenään eikä pelkkänä analyysimateriaalina! Saattaa toki olla, että olen täydellisesti erehtynyt ennakkokäsityksessäni. Se selvinnee sitten, kun olen tutustunut aiheeseen hiukan laajemmin. Joka tapauksessa oli huiman kivaa lukea teoriakirjallisuutta suomeksi. Oikein yllätyin, miten nopeasti se kävi. Muistiinpanotkin saattoi tehdä suoraan kirjasta, eikä niitä tarvinnut käännellä kielestä toiseen.

Nyt kun lauantaikin on pyhäpäivä, voisin yrittää edetä kirjassa mahdollisimman pitkälle, jotta ensi viikolla pääsisin käsiksi ranskankieliseen kirjallisuuteen. Ensimmäisen teoriaosan deadline on muistaakseni 28.11., joten minulla ei tosiaan ole varaa viivytellä ikuisuuksia!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eipä laiskotella siellä tai tuun syömään sun kirjan

Anonyymi kirjoitti...

p.s. Mäkin osaan loikkia

Fifi kirjoitti...

KUKAAN ei loiki yhtä hienosti kuin Yoda!!! :D Älä pliiz syö kirjaa, se ei oo mun oma...!