torstai 16. marraskuuta 2006

Tuore julkkis?


Tänään minua käytiin haastattelemassa Salon Seudun Sanomiin. Ei toki siksi, että kirjakaupan jouluapulaisuus olisi jotain erikoista ja epätavallista, vaan siksi, että he etsivät juttuunsa sesonkityöntekijöiden kommentteja ja kokemuksia. Kehuin kovasti työtäni, joka oikeasti tuntuu tosi kivalta ainakin vielä tässä vaiheessa.

Ainoa minua todella häiritsevä asia on gradun jääminen taka-alalle. En osaa sanoa, tulisiko sitä tehtyä sen ahkerammin vaikka en olisikaan töissä, mutta nyt se ainakin jää vähemmälle huomiolle. Oleskelen vuorotellen Turussa ja Salossa ja velvoitteita on vähän joka puolella. Pitäisi lukea kieliopasta kirjallisen viestinnän tenttiinkin, milloinkohan sen ehtii? Tai sitten luotan luontaiseen kielitajuuni ja menen tenttiin lukematta kirjaa...

Gradun varsinaisen "kovan" teoriaosan pitää olla valmis joskus 12.2. paikkeilla, joten minulle jää vain noin kuukausi aikaa tehdä sitä, jos keskityn koko joulukuun pelkästään työhöni. Gradulle olisi pakko löytää aikaa, ja ennen kaikkea täytyisi viitsiä /jaksaa nähdä vaivaa sen eteen illalla työpäivän jälkeen! Viikonloppuni ovat onneksi vapaat, mutta harvoin sitä tähänkään asti on gradua viikonloppuisin tullut tehtyä, minkä täten häveten tunnustan.

Tiistain seminaarissa keskustelimme mm. publiikista ja sinne pukeutumisesta. Keskustelu oli hauska ja antoisa, vaikka toistaiseksi valmistuminen tuntuu niin kovin kaukaiselta. Joskus se päivä kuitenkin koittaa, joten on hyvä olla valmistautunut. Siksi ei ole yhtään liian aikaista miettiä, mitä publiikkiin pukee ylleen. Miksei sekin ajatus voisi motivoida gradun teossa muiden juttujen ohella?

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti kannattaa jo miettiä habitustaan publiikissa.Mietin jo kuumeisesti,miten pukeudun väitöstilaisuuteen...Sopiiko punainen vai pitääkö olla mustissa?