lauantai 4. marraskuuta 2006

Lukeminen kannattaa aina


Luin tänään noin sata sivua Kirjallisuudentutkimuksen käsitteitä. Kirjan artikkelit ovat kyllä mielenkiintoisia – ne käsittelevät esimerkiksi kirjallisuuden tulkinnan eri tapoja ja tekstin ja kontekstin suhdetta –, mutta jostain syystä en kyennyt tekemään lukemastani muistiinpanoja. En erottanut artikkeleista mitään graduni kannalta ehdottoman tärkeää ja oleellista asiaa. Onhan toki kiinnostavaa tietää, miten eri tavalla tekstejä voi tulkita historiallisesti, mutta tiedosta ei juuri ole hyötyä gradussa: minun korpusromaanini on kirjoitettu vuonna 2005...!

Tietysti mihinkään kirjallisuuteen tutustuminen ei ole turhaa, mutta olisin kernaasti suonut, että tämä kirja olisi ollut työni kannalta antoisampi. Ensi viikolla tutustun ohjaajan suosittelemiin ranskalaisiin teoksiin. Toivottavasti saan niistä enemmän irti. Saattaa olla, että joudun menemään uudelleen keskustelemaan työni tästä osuudesta, sillä tällä hetkellä muistikuvani edellisestä ohjauskeskustelusta ovat jotenkin hämäriä. Kirjallisuudentutkimuksesta oli kyllä puhe, mutta mitä minun konkreettisesti olisi tarkoitus teoriaosuudessani käsitellä? Olisi varmaan kannattanut tehdä muistiinpanoja niin kauan kuin keskustelu oli vielä tuoreena muistissa...

Olen viime päivinä pohtinut gradun aikatauluja ja omaa työskentelyäni. Olen tyytyväinen, että sain tänään tehtyä töitä, mutta viime viikollakin pidin luvattoman monta vapaapäivää. Mitään paniikkihätää minulla ei sentään ole, sillä teoriaosan palautus on 28.11. eli suunnilleen kolmen viikon päästä, ja tosi-tv-osuus täyttää jo neljä ja puoli sivua suositellusta 5-15 sivun kokonaispituudesta. Hankalalta tuntuvan kirjallisuusosion ei siis tarvitse olla erityisen pitkä, mutta tehdä se kuitenkin täytyy. Itse kirjoittaminen käy minulta suhteellisen nopeasti, mutta kirjallisuuden lukemiseen tulee varata aikaa. Tästä eteenpäin kiristän siis tahtia ja sallin itselleni yhden tai kaksi vapaapäivää viikossa, ei neljää!

0 kommenttia: