sunnuntai 26. marraskuuta 2006

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty...


... Voisiko tuosta siis päätellä, että hyvä tutkimussuunnitelma on yhtä kuin puoliksi tehty gradu? Toivottavasti ei, sillä en ole laisinkaan varma tutkimussuunnitelmani erinomaisuudesta. Sain kokoon kaksi ja puoli sivua, ja huomenna lisään siihen vielä alustavan sisällysluettelon ja bibliografian.

Suunnitelman kirjoittaminen oli toisaalta hyödyllistä, koska ensimmäistä kertaa minun oli pakko kunnolla miettiä tutkimusproblematiikkaani ja hypoteesejäni. Pelkkä "kohteliaisuus" aiheena on aivan liian ylimalkainen ajatus. Nyt sain ideani jonkinlaiseen muotoon, mutta
jää nähtäväksi, ovatko tutkimuskysymykseni tällaisenaan lopullisia. Analyysiin en toistaiseksi puuttunut, koska ennen teoriaosan kirjoittamista en osaa kuin arvailla, miten mahdollisesti saattaisin käsitellä aineistoani.

Ensi viikosta on taas tulossa työntäyteinen, toivottavasti ehdin tehdä edes jotain gradun eteen! Välillä en voi olla miettimättä, kuinka pitkällä jo mahdollisesti olisin, jos en kävisi samaan aikaan töissä. Saattaa toki olla, etten olisi edistynyt yhtään tämän enempää... ja joka tapauksessa olen töissä enää kuukauden, joten tammikuussa voin jälleen ryhtyä tehokkaaksi, tai ainakin yrittää.

0 kommenttia: