keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Uutta ilmettä vaatekaappiin

Muotiblogiteema jatkuu vielä tovin. Aamupäivällä päätimme äidin kanssa lähteä pitkästä aikaa yhdessä Turkuun, koska isän pitäessä kotitoimistopäivää koirien ei tarvinnut olla koko aikaa yksinään ja minä sain käyttää vapaasti autoa. Lounastimme ensin tuoreimmassa suosikkiravintolassani Red Hot Chilissä – ruoka on siellä maukasta ja palvelu erinomaisen ystävällistä – ja tutkimme sen jälkeen muutaman keskustan liikkeen houkutuksia. Wiklundin uudistuneelta kemikalio-osastolta tarttui mukaan luonnonkosmetiikkaa ja Haloselta puolestaan pari kevätvaatetta:

Ylemmän kuvan tunika muistuttaa 70-luvun kuosia ja näyttää henkarissa roikkuessaan melko rumalta, mutta sovittaessani sitä se oli vaaleanharmaisiin housuihin yhdistettynä paljon paremman näköinen. (Kuvassa tunikan alla näkyvä ruskea möykky on jommankumman mopsin pää.) Allaoleva fuksianpunainen neuletakki on väriltään kuin minulle tehty. Sen alla lymyää yksinkertainen musta teepaita.

Se muotiasioista toistaiseksi. Äkkäsin Yahoon uutissivuilta räväkän artikkelin nuoresta työttömästä, jolta ei puutu mielikuvitusta: 23-vuotias, viisi kuukautta turhaan töitä etsinyt maisterinuorukainen kyllästyi lähetettyään 300 työhakemusta, jotka eivät tuottaneet tulosta, ja laittoi itsensä myyntiin eBayhin. "Ette tule katumaan päätöstänne, jos hankitte itsellenne tämän hyödyllisen, edullisesti ylläpidettävän ja täysin terveen nuoren vastavalmistuneen", kuuluu miehen myynti-ilmoitus. Hän aikoo myös jakaa 500 kappaletta CV:tään Pariisin La Défense-liikekorttelissa mainoslauseella "Nuori vastavalmistunut alennuksessa, tehkää tarjouksenne!" Toivottavasti potentiaalinen työnantaja osuu kohdalle, ja toivottavasti minun ei ainakaan vielä tarvitse turvautua yhtä äärimmäisiin keinoihin...!

9 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Ainakin sen kundin hakemus huomataan... Olen huijari - pikainen tarkistus osoitti että mulla on ainakin 5 huulipunaa;-)

Maurelita kirjoitti...

Vitsi, missasin tyypin ! Hauska idea, mutta pelkään pahoin ettei meilläkään rekrytoida noita juuri nyt... huono ajoitus. Ja saattaa jatkuakin. Ugh.

Fifi kirjoitti...

Susu: Noni, siitä vaan reippahasti sutimaan punaa huuliin joka aamu! Onhan sulla myös huultenrajauskynä?

Maurelita: Tulit mieleeni välittömästi jutun luettuani, va savoir pourquoi ! Harmi, että missasit hänet, olisi ollut kiva saada silminnäkijähavainto. Tuntuu, että missään ei parhaillaan rekrytoida ketään, paitsi ehkä lääkäreitä, vanhustenhoitajia ja manuaalityömiehiä kuten putkimiehet. Olisi pitänyt valmistua kaksi vuotta sitten, ehkä olisin täpärästi ehtinyt työllistyä ennen taantumaa!

mireval kirjoitti...

Dr Hauschkasta minäkin pidän, tiedätkö saako sitä Ranskasta? Olen toistaiseksi löytänyt vain Weledaa (apteekista).

Anonyymi kirjoitti...

Meidan firma kylla rekrytoi, insinooreja. ja ihan Aix en Provencissa olemme. Harmi kun sulla ei ole insinoorin papereita, olisit muuten ollut niin sopiva meidan tiimiin!

Fifi kirjoitti...

Mireval: En muista nähneeni Hauschka-tuotteita ainakaan Aixissa, tosin en ollut niistä aiemmin erityisen kiinnostunutkaan. Aufeminin.com-sivuston foorumista löysin vinkkejä, mistä Hauschkaa voi ostaa Pariisissa; myös Herbeus.com-nettikauppaa suositeltiin siellä. Apteekeista ja bio-kaupoista voisi varmasti myös tiedustella. Onnea etsintään!

Anonyymi: Harmi! Minusta ei kyllä saisi yrittämälläkään mitään muuta kuin humanistia, matemaattiset ja tekniset taitoni ovat olemattomat. Lohduttavaa kuitenkin kuulla, että jossain vielä rekrytoidaan taloustilanteesta huolimatta.

Airelle kirjoitti...

Tää tyyppi sai työtarjouksen omalta idoliltani, Martin Hirchiltä! Hänen pitäisi miettiä toimenpiteitä nuorten vastavalmistuneiden työtilanteen parantamiseksi. Lyhytaikainen pesti, mutta saattaisi näyttää hyvältä CV:ssä. Ainakin häneltä ei puutu yritystä.
Ja hyviä lasketteluilmoja sinne Suomeen!

M'man kirjoitti...

Hih... tulee mieleeni - itse haen toita talla hetkella ( ei ihan ehka parhain hetki...) ihan piruuttani soitin omaan kannyyni viestilootaan itselleni rekrytointifirma viestin... 4 Paivaa Madame X, naimme Cvsi, ehdottaisimme tapaamista tiloissamme x pvana... ' Jaa miksiko mina tuollaista... No kun CVhin eika hakemuksiin tule piru edes vastausta...piraustakaan.

***kele!!!

Eli onnea vaan meille, jotka juuri nyt etsivat toita... ;) Hauskaa viikonloppua, lumiselta ainakin nayttaa :)

M'man kirjoitti...

Miksi tuossa viestissani seisoo nelonen???

Piti laittaa, etta " Paivaa... ..."