sunnuntai 1. huhtikuuta 2007

Huhtikuun kala


Eli poisson d'avril, kuten aprillipiloja Ranskassa kutsutaan. Alkuperäisen idean mukaan huijattavan selkään kiinnitetään tämän huomaamatta pahvinen kala, ja kun henkilö huomaa selässään riippuvan kalan, huudetaan Poisson d'avril ! Olen päässyt todistamaan kalapilaa vain kerran, kun aixilaisessa apteekissa asiakkaat nauroivat katketakseen apteekkarin selkään teipattua isoa kalaa. Minun mielestäni tosin perinteinen kotimainen aprillipila on paljon hauskempi.

Kyllä Ranskassakin silti on tänään aprillipiloja kerrottu. Yahoon mukaan presidentinvaalien päivämäärää on siirretty vaaliuurnien soveltuvuuskontrollien takia. L'internaute-sivuston etusivun uutiset olivat kokonaisuudessaan pilaa: olympialaisten uusin laji ei todellakaan ole kävely veden pinnalla, Sarkozy ei luovu presidenttiehdokkuudestaan José Bovén hyväksi eivätkä mopsit ole vihaisia, räksyttäviä ja epämiellyttäviä. :)

Pari Mireille-aiheista pilaakin löysin. Tuttavani Philippe Besançonista väittää Mireillen esiintyvän Pariisin Olympiassa Maurice Chevalier -musikaalissa syksyllä 2008. Belgialainen Ricochet puolestaan tietää kertoa, että Mireille julkaisee singlelevyn yhdessä Georgette Lemairen kanssa. Nimi tuskin sanoo mitään kenellekään, mutta kyse on laulajasta, jonka nenän edestä Mimi vuonna 1965 nappasi voiton
Jeu de la Chance -laulukilpailussa. Saman sivun mukaan Mireille olisi levyttänyt kymmenen tv-juontaja ja säveltäjä Pascal Sevranin kappaletta. Sevran onkin muinoin tehnyt Mimille muutaman biisin, mutta nykyisin he ovat riidoissa Sevranin lausuttua Mimistä epäkunnioittavia kommentteja. On siis varsin epätodennäköistä, että kyseistä levyä koskaan tehdään, eikä ainakaan nimellä Je venais d'avoir dix-huit ans, joka taas on muunnelma egyptiläis-italialais-ranskalaisen Dalidan tunnetusta kappaleesta Il venait d'avoir dix-huit ans. Saa nähdä, julkaistaanko sivuilla huomenna huvittuneita oikaisuja.

Hyvää aprillipäivää kaikille!

2 kommenttia:

Maurelita kirjoitti...

Tosi kivasti kerroit täkäläisestä aprillista, ja olit seurannut tän vuoden pilojakin ! Itse en ehtinyt, lounastimme pihalla ja pojat kyllä saivat naapurin isommilta (8 ja 11v) kalat selkäänsä...

=)

Fifi kirjoitti...

Täytyy tunnustaa, että harhauduin itsekin uskomaan Yahoon juttuun, olin näet unohtanut koko aprillipäivän... :) Sen jälkeen innostuin etsimään piloja muiltakin sivuilta.