sunnuntai 8. huhtikuuta 2007

Valokuva-albumi


Jatkoin Elävän arkiston penkomista ja löysin toisenkin hauskan lasten tietoiskun, tällä kertaa vuodelta 1974. Tietoiskussa lapsilta kysellään heidän toiveammattejaan, ja vastaukset ovat klassisia: opettaja, näyttelijä, traktorimies, lakaisukoneen kuljettaja, lääkärihoitaja... Laskin, että kyseiset lapset ovat nykyään vähän alle nelikymppisiä. Missä he mahtavat tänään olla ja mitä tehdä? Tulikohan heistä koskaan lääkäreitä tai näyttelijöitä? Joskus lapsuuden haaveet ovat hyvin kaukana aikuisen todellisesta elämästä. Parhaalla ystävälläni olisi ollut edellytykset tulla laulajaksi tai näyttelijäksi, mutta taiteellisen uran sijasta hän päätyi sihteeriksi valtion virastoon. Itse kai halusin lapsena ballerinaksi, laulajaksi tai prinsessaksi; sittemmin onneksi ymmärsin, etteivät taitoni tule koskaan riittämään kahteen ensimmäiseen, eikä viimeiseen "ammattiinkaan" oikein Suomessa pääse. Avioliitto prinssin kanssa on myös varsin epätodennäköinen, joten minusta tuskin koskaan tulee prinsessaa. Tällä hetkellä varmin vaihtoehto on filosofian maisteri ja ranskan ja saksan opettaja, joten voinen sanoa hyvästit glamour-elämälle... Toisaalta en todella kaipaisi halveksimaani seiska- ja lööppijulkisuutta. Blogijulkisuus riittää minulle erinomaisesti.

Pääsiäinen on kohta ohi ja gradu on edelleen samassa pisteessä kuin torstaina. Olisihan se pitänyt arvata...! Olen kuitenkin etsinyt kirjoista valmiiksi ne kohdat, jotka kopioin ennen pääsiäislainojen palautusta, joten sen voi laskea gradun tekemiseksi. Onhan minun ensin luettava, jotta tiedän, mitä kirjoittaa.

Blogger tarjoaa netissä ilmaista valokuva-albumia, joten otin ja loin sellaisen itselleni. Linkki löytyy viereisestä linkkilistasta sekä tämän postituksen lopusta, mikäli se toimii. Ilmeisesti mokasin jollain tavalla albumia tehdessäni, koska niitä on nyt kaksi kappaletta. :) Toisessa on blogissa julkaistuja kuvia ja toisessa lisäksi "yksityisiä", ei aiemmin julkistettuja. Ihmeellinen on tuonkin sivuston toiminta: kun kirjaudun sisään, en näe lainkaan blogikuva-albumia, vaan pelkästään sen toisen. Ehkä mysteeri jossain vaiheessa selviää minullekin. Sitä odotellessa: jos löydätte linkin takaa kaksi albumia, ennen näkemättömiä kuvia on siinä, jonka kannessa minulla on mopsi sylissäni.


Fifin graduprojekti

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sen tietoiskun lapsien myöhemmistä ammateista on kirjoitettu juttu, taisi olla Hesarin kuukausiliitteessä. En osaa sanoa, kuinka kauan siitä on, veikkaisin jotain tasavuotta.