keskiviikko 11. huhtikuuta 2007

Tekijänoikeusrikkomus ja matkavinkkejä


Ryhdyin sitten jälleen kansalaistottelemattomaksi (rikollinen kuulostaa tässä yhteydessä vähän liian rajulta) ja vingutin Karhukopion muovikorttia reilun sadan sivun edestä. Minkäs teet, kun kirjaa saa lainaksi vain öisin ja viikonloppuisin? Sitä paitsi inhoan valmiiksi alleviivattuja kirjoja enkä todellakaan halua laittaa vahinkoa kiertämään, joten ainoa mahdollisuus on kopioida tarvitsemani sivut ja antaa vasta sitten Stabilo Bossille kyytiä. Päivän graduahkeruuspisteet tuli siis ansaittua, varsinkin, kun poikkesin ÅA:n Arkeniin lounaalle ja lainasin samalla yhden lisäkirjan ykkösteoriaani varten. Jo viisi lähdettä yhteen ainoaan lukuun! Vielä kun saisi sen luvun kirjoitettua.

Huomenna pitäisi vaihteeksi käväistä Stockmannilla. Vaan mikäs on käydessä, kun olkapäällä keikkuu tällainen:

Sain vihdoin pitkään himoitsemani Espritin nahkajäljitelmälaukun. Ei se tosin olkapäällä pysy, ja kännykkäkotelokin on niin syvä, että käpälää saa kaivella esille kuin pastillia askin pohjalta, mutta se on punainen! Lisäksi malli vaikuttaa olevan niitä, jotka ovat isompia sisältä kuin ulkoa.

Potentiaaliset Aixin-matkailijat huomio! Tutustuin pääsiäisenä Maurelitan kautta Cityvox-palveluun, josta löytyy varsin monen kaupungin ja maan kohdalta vinkkejä ravintoloista, baareista, museoista ja muista kiinnostavista paikoista. Sivuille kirjautuneet voivat arvostella kohteita ja suositella niitä muille kävijöille. Kirjauduin itse Aix-en-Provencen sivulle; omat vinkkini löytyvät täältä sekä sivupalkin linkkilistasta. En vielä tiedä, voiko omaan listaansa lisätä muidenkin kaupunkien osoitteita. Toivottavasti voi, sillä ainakin Avignonissa minulla on useampia suosikkiravintoloita ja -kahviloita. Myös Helsingillä on oma sivunsa, mutta pääkaupunkimme on minulle valitettavan vieras rautatieasemaa, Kansallisoopperaa ja Stockmannia lukuun ottamatta.


1 kommenttia:

Maurelita kirjoitti...

Magee laukku !

Cityvoxiin voi laittaa vaikka mitä ; mulla on La Rochellen osoitteet työn alla, tässä esimakua : http://www.fra.cityvox.fr/cityreporter_paris/miss-pligaa_706240/CarnetLieuxCityReporter?vilVoulue=LAR