sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Kauneuskysely

Kävimme tänään mummon kanssa Porin Ahlaisissa katsomassa lähes 99-vuotiasta isoisoäitiäni. Yli kolmensadan kilometrin edestakaisen ajomatkan väsyttämänä nappasin piristyksekseni Stellan Paras aika vuodesta -blogista kauneudenhoitoa koskevan kyselyn:

Oletko tyytyväinen ulkonäköösi? Useimmiten olen, mutta välillä iskee kriisikausi. Olen myös todennut elämän olevan paljon helpompaa, jos tyytyy ulkonäköönsä, koska sitä ei juuri kykene muuttamaan.
Mitä muuttaisit ulkonäössäsi? Hävittäisin noin 25 kg keskivartalostani, poistaisin perinnöllisen kaksoisleukani ja oikoisin hampaani.
Mitä muut ovat kehuneet ulkonäössäsi?
Silmiä, ihoa, hiuksia, poskia ja nenää.
Meikkaatko päivittäin? Kyllä, jos olen menossa kaupungille tai jonkun luokse. Pelkkää lähikauppareissua ja koirien ulkoilutusta varten en meikkaa.
Perusmeikkisi? Seerumi, päivävoide, silmänympärys- ja huulivoiteet, meikinpohjustusvoide, meikkivoide, silmämeikinpohjustusvoide, valokynä, puuteri, rajauskynä, luomiväri, ripsiväri, kulmakynä, huulipunanpohjustusvoide, huultenrajauskynä ja huulipuna. Kuulostaa paljolta, mutta jokainen kohta on tärkeä ja nämä menevät niin rutiinilla, etten osaa jättää mitään tuotetta pois. Sitä paitsi onnistun mielestäni meikkaamaan niin, etten näytä miltään wannabe- Johanna Tukiaiselta...!
Hiustesi väri & pituus?
Oikea värini on perussuomalainen maantienväri, mutta olen värjännyt hiuksiani kymmenisen vuotta. Tällä hetkellä hiukseni ovat latvoista tummanruskeat ja päältä tumman punaruskeat. Otsatukka ylettyy juuri kulmakarvojen yläpuolelle ja latvat leuan tasolle.
Kuinka usein...
.
..värjäät hiuksiasi?
Viiden tai kuuden viikon välein kampaajalla. En värjää koskaan hiuksiani itse.
...peset hiuksesi?
Joka päivä, paitsi jos tiedän varmasti pysyväni kotona koko päivän.
...käyt suihkussa? Päivittäin, kesällä 2-3 kertaa päivässä kovimman helteen aikana.
.
..kuorit ihoasi? Kerran viikossa tai kahdessa. Kasvoja kuorin harvemmin, jotta herkkä couperosaihoni ei ärry.
...käyt kosmetologilla? Kasvohoidossa käyn kerran tai kaksi vuodessa, jalkahoidossa 2-3 kertaa vuodessa ja ihokarvojen vahauksessa kolmen viikon välein.
...poistat ihokarvojasi?
 Ks. edellinen vastaus: kainaloni vahataan kolmen viikon välein, sääret ja muut alueet kuuden viikon välein. Itse en vahaa enkä ajele.
...käyt solariumissa? En koskaan! Kammoan rusketusta ja olen sitä ylpeämpi, mitä vaaleampi ihoni on.
Miten pidät hiuksiasi? Polkkatukkaa ei voi pitää kovin monella eri tavalla, ja hiusteni lyhyydestä johtuen ne ovat aina auki.
Miten tukkasi on nyt?
Puhdas, jakaus keskellä, otsatukka leikattu vinosti vasemmalta oikealle.
Rasvaatko ihoasi? Vartaloa rasvaan kerran päivässä, kasvoja kaksi kertaa päivässä (päivä- ja yövoide).
Tyypillisimmät vaatteesi? Yksinkertaiset ja selkeät, mieluiten yksiväriset; mustat, valkoiset, harmaat, punaiset tai vaaleanpunaiset, muut värit ovat lähinnä poikkeustapauksia. Suomessa farkut tai suorat housut ja neule tai (pitkähihainen) t-paita, kesällä Ranskassa hame tai caprihousut ja t-paita tai hihaton toppi.
Mitä sinulla on nyt ylläsi?
Harmaat Ranskasta ostetut suorat housut ja KappAhlin kuminauhahelmainen pussimallinen valkoinen t-paita, jossa on harmaita kuvioita.
Millaiset alusvaatteet on ylläsi? Valkoinen Maidenformin ensemble.
Kuinka monet farkut omistat?
Yhdet tummanharmaat, yhdet vaaleanharmaat, yhdet tummansiniset ja yhdet kirkkaanpunaiset. Lisäksi minulla on erinäisiä vanhoja mustia, sinisiä ja vaaleanpunaisia farkkuja, joihin en enää mahdu.
Millaisia kenkiä käytit viimeksi? Vagabondin mustia Volt-kävelykenkiä, jotka ovat osoittautuneet maailmankaikkeuden parhaiksi kävelykengiksi (kuva täältä):



Millaista takkia pidit viimeksi? Erich Fend -merkkistä tumman vadelmanpunaista kevättakkia.
Lempikorusi? E:ltä saamani kultainen sormus, Nomination-rannekoru sekä Swarovskin meritähtiaiheinen kaulakoru- ja korvakorusetti, jonka sain vanhemmiltani valmistujaislahjaksi.
Käytätkö kynsilakkaa? Melko usein, tosin nyt olen käyttänyt viikon verran pelkkää väritöntä kynnenkovettajalakkaa.
Lempihajuvetesi? Diorin J'adore, Givenchyn Absolutely irrésistible ja YSL:n Elle.
Shampoo- ja hoitoainemerkkisi? Goldwell, Tigi, The Body Shop ja Le petit marseillais.
Millaisia sormuksia löytyy sormistasi? Em. E:ltä saamani kultasormus sekä äidin valkokultainen kihlasormus, joka ei enää mahdu äidille.
Tarkkailetko painoasi? Tarkkailin vuosikausia, mutta enää en tarkkaile. Saan kyttäämisestä vain pahan mielen, koska tulos ei koskaan ole sellainen, jonka toivoisin sen olevan. Syön ja liikun kuten haluan ja vahdin vain sen verran, etteivät kaikki vaatteeni jää pieniksi.
Viimeisin ulkonäköösi liittyvä kehu, jonka olet saanut? E. kehui eilen puhelimessa poskiani ja joku taisi mainita pari päivää sitten, että hiukseni kiiltävät kauniisti.
Menisitkö kauneusleikkaukseen? En, paitsi jos joutuisin niin pahaan onnettomuuteen, että plastiikkakirurgia olisi välttämätöntä.
Minkälainen on meikkipussisi? Koska asun yhteensä kolmessa paikassa, kuljetan meikkejäni tällaisessa Delseyn kovapintaisessa beauty boxissa:


(Kuva täältä, koska en jaksanut käydä ottamassa kuvaa omasta laatikostani.) Minulla on myös perinteinen Marimekon mustavalkoraidallinen meikkipussi.
Millainen on hiusharjasi? Musta, kuminen, kampaajalta ostettu.
Käytätkö ryppyvoiteita? En toistaiseksi, vaan ainoastaan ennaltaehkäiseviä voiteita.
Montako käsilaukkua omistat? Paha kysymys! Niitä täytyy olla lähemmäs 20, mutta osa on iltalaukkuja, joita käytän vain harvoin. Aktiivisessa arkikäytössä minulla on kuusi tai seitsemän laukkua.
Onko sinulla lävistyksiä tai tatuointeja? Tatuointeja ei ole eikä tule. Molemmissa korvalehdissä on yksi korvakorureikä, enempää ei ole tulossa.
Oletko turhamainen? Olen, ehkä hiukan vähemmän kuin ennen, mutta olen silti. Turhamaisuus ei kuitenkaan välttämättä ole pelkästään negatiivinen ominaisuus; mielestäni itsestään huolehtiminen ja huoliteltuna esiintyminen on myös kohteliaisuutta muita kohtaan.

En haasta ketään vastaamaan kyselyyn, mutta jos joku lukija tämän nappaa, kävisin mielelläni lukemassa muidenkin vastauksia. Jätäthän siis puumerkkisi kommenttilaatikkooni!

5 kommenttia:

Sohvero kirjoitti...

Kerroit käyväsi vahalla poistattamassa ihokarvoja. Oletko koskaan kokeillut sokerointia?

Fifi kirjoitti...

Sohvero: En ole toistaiseksi kokeillut, mutta kiinnostaisi kyllä! Joiltakin olen kuullut pelkkää hyvää sokeroinnista, toisilta taas kauhukertomuksia. Täytyy etsiä Turusta sokerointia harrastava kosmetologi, oma vakkarikosmoni ei sitä tee.

Anonyymi kirjoitti...

Eh bien j´adore tes yeux! Äänesi on myös kiva, sellainen ystävällinen.

t.Laurita

Fifi kirjoitti...

Anonyymi: Merci bien ! :) Nyt alkoi armoton pohdinta, missä tilanteessa olemme keskustelleet...!

Duussi kirjoitti...

Hep, ilmoittelen käskystä että mäkin vastailin samoihin kysymyksiin! :)

Tuommonen iso kovapintainen meikkiboksi olis aivan ihana, mutta toistaiseksi en oikeasti tarvitse moista mihinkään. Eikä mulla niin paljoa meikkejäkään ole. Harmi. :D