sunnuntai 11. maaliskuuta 2007

Koiria ja kirjallisuutta

Olen viettänyt viikonlopun eläimellisissä merkeissä. Keskimmäinen veljeni Antin ja kälyni Jennan kolmesta mopsista asuu toistaiseksi meillä, joten pääsen hellimään ihanaa luttukuono-Aatua aina kotona käydessäni. Eilen vierailin varsinaisessa mopsilassa Oscu-herraa ja Guru-vauvaa moikkaamassa:

Guru ei viihdy kameran edessä, kuten kuvasta näkyy. Hän oli tavallistakin riehakkaampi, ja Fifi-tädin naama tuli nuoltua läpikotaisin.

Oscu taas vanhana herrasmiesmopsina poseeraa tyynesti ja tottuneesti.

Muuten aika on kulunut gradu- ja tavallisen kirjallisuuden parissa. Opponenttini lähetti minulle kiperiä kysymyksiä, joihin etsin ja löysinkin vastaukset. Samalla tuli jälleen opittua uutta aiheesta. Käväisi mielessä, että ne lähdekirjat olisi sittenkin kannattanut lukea ihan kunnolla läpi... mutta koskaan ei ole liian myöhäistä perehtyä mihinkään.

Normaalia kaunokirjallisuutta olen pohtinut Otavan Lukupäiväkirjan innoittamana. Ideana on merkitä kirjaan erilaisia tietoja luetuista kirjoista ja myös arvostella niitä tutulla tähtiasteikolla. Kirjan alussa on oma Kuolemattomien kirjojen kirjasto, johon listataan 10 lempikirjaa. Tässä omani satunnaisessa järjestyksessä:

Alexandre Dumas nuorempi: Kamelianainen
Margaret Mitchell: Tuulen viemää
Françoise Sagan: Un certain sourire
Amélie Nothomb: Acide sulfurique
Mika Waltari: Suuri illusioni
Jean Diwo: Les Dames du Faubourg 1-3
Sarah Waters: Caresser le velours
Sarah Waters: The Night Watch
Gustave Flaubert: Madame Bovary
Amélie Nothomb: Antéchrista

Olen myös hengaillut eri blogeissa, erityisesti Provencen auringon alla ja PligaaBlogissa. Alkaa olla jo melkein verkostoitunut olo...! :)

2 kommenttia:

Maurelita kirjoitti...

Hip hei, kiitos linkityksestä - eläköön verkostoituminen. (Iik hämähäkkimäinen olo ?!)

=)

Olen innolla listannut lempikirjojani kuten myös musiikkia uuteen mobiiliblogiini http://pligaa.vox.com/ ; harmillista on vain niiden järjestys, viimeisenä lisätyt näkyvät ylimpänä eli pitäisi listata ensin ja sitten vasta laittaa valmis lista sinne.

Oh well...

Fifi kirjoitti...

Olisi kiva saada tuohon sivupalkkiin jonkinlainen lempiblogit-lista. Harmi, ettei sellaista ole valmiina sivupohjassa! Täytyy yrittää tehdä itse, mutta olen vielä sen verran käsi nettihommissa, että pelkään sotkevani koko blogin.

Hienoa, sinäkin pidät Nothombista! Métaphysique des tubes on myös yksi suosikeistani. Oletko lukenut viimeisimmän, Journal d'Hirondelle?