lauantai 24. maaliskuuta 2007

Kevään merkkejä


Viime viikonlopun räntäsateiden jälkeen kevät näyttää jälleen lähenevän lupaavasti. Ihanaa, on sitä jo odotettukin! Tietysti lumisateita ynnä muita voi vielä tulla paljonkin, mutta minä olen vahvasti sitä mieltä, että nyt on jo kevät. Tietyt kevään merkit eivät petä:

- Valion jäätelökioski on tuotu puistoon suoraan parvekkeemme alle;
- tänään tarkeni juoda kahvia torikahvion ulkopöydässä;
- pikkukengissä voi kävellä huoletta missä päin kaupunkia tahansa;
- aurinkolasit ovat osoittautuneet välttämättömiksi yli kolmena päivänä viimeisten kahden viikon aikana.

Pohdin juuri eilen erään kaverini kanssa, että kevät on oikeastaan parempi vuodenaika kuin kesä. Keväällä huomaa selvemmin sen edistymisen: päivät ovat yhä lämpimämpiä, puihin tulee vähitellen lehdet, lumet sulavat... ja ennen kaikkea tietää, että kevään päättyessä seuraa välittömästi kesä. Kesän taas tietää kuluvan aina liian nopeasti, joten jo alkukesästä on vaikeaa olla ajattelematta, että se on pian ohi ja tulee jälleen syksy ja talvi. Koko vuosi kuluu kesän odotuksessa, ja sitten se on ohi nopeammin kuin uskoisikaan.

Kevät toi meille Aixiin myös uuden auton, hopeanharmaan Opel Corsa Essentian. Edellinen automme oli myös Opel, vuodelta 1991, joten mallin päivitys oli paikallaan. Tuskin maltan odottaa, että pääsen näkemään uuden Titinen, kuten autoa kutsumme! Tosin minulla ei ole kunniaa päästä ajamaan sitä, sillä minulla ei ole mitään asiaa manuaalivaihteisen auton ratin taakse. Olen viimeksi ajanut manuaalivaihteisella autolla inssiajossa kahdeksan vuotta sitten, joten luotan jatkossakin automaattivaihteisiin. Minulla ei myöskään ole vakuutusta Ranskassa. Siellä liikennevakuutus on henkilö- eikä autokohtainen, eli jokaiselle autolle on vakuutettu yksi "pääkuski" ja mahdollisia "sivukuskeja", jotka eivät kuitenkaan saa olla kyseisen auton pääasiallisia kuljettajia. Jälleen yksi esimerkki Ranskan loistavasta byrokratiasta...! Kollegani ihmettelivät viime kesänä, miten on mahdollista, että voin ajella isän ja mummon autolla aina kun tarvitsee. Valaisin heitä oikein mielelläni suomalaisista vakuutuskäytännöistä, ja monet myönsivätkin, että meidän systeemimme kuulostaa yksinkertaisemmalta. En tosin ole mikään asiantuntija suomalaisten vakuutustenkaan suhteen, sillä en (onneksi) ole toistaiseksi joutunut tekemisiin vakuutusyhtiöiden kanssa kuin satunnaisesti.

0 kommenttia: