torstai 19. lokakuuta 2006

Valmista tuli!


Ei sentään koko gradusta, vaan tosi-TV -kappaleesta! Kirjoitin tänään kokonaiset kaksi ja puoli sivua lähes yhdeltä istumalta. Enää puuttuu tosi-TV:tä Ranskassa käsittelevä osio, ja sitten voinkin jo siirtyä varsinaisen teorian pariin.

Päässäni on tällä hetkellä lievä kielten sekamelska. Lähes kaikki tähänastinen lähdekirjallisuuteni on englanninkielistä. Olen tehnyt muistiinpanot suomeksi, ja nyt kirjoitan niiden pohjalta tekstiä ranskaksi. Hyvä puoli asiassa on se, ettei suoraa plagiointia tule vahingossakaan harjoittaneeksi, koska teksti kielestä toiseen siirtyessään väkisinkin muokkautuu. Välillä kyllä ärsyttää, kun jokin asia on ilmaistu erinomaisen hyvin englanniksi enkä saa millään päähäni vastaavaa ranskankielistä ilmausta. Mikä olisi ranskaksi vaikkapa lowest-common-denominator broadcasting? Pitää kai googlettaa ja vertailla tuloksia...!

Joka tapauksessa olen tyytyväinen tämänpäiväiseen aikaansaannokseeni, alkuun nimittäin suunnittelin kirjoittavani vain sivun verran ja jatkavani myöhemmin. Toisaalta, miksi turhaan lykätä myöhempään asiaa, jota joka tapauksessa olen parhaillaan tekemässä?

0 kommenttia: