maanantai 23. lokakuuta 2006

Terveisiä Helsingistä


Vietin äärimmäisen mukavan Mireille-viikonlopun Helsingissä samanhenkisen ystäväni luona. Suurkiitokset T-M, ja otetaan pian uusiksi kuten puhe oli! :)

Kokonaan gradu ei toki unohtunut mirkutuksesta huolimatta, vaan pääkaupungista tarttui mukaan kokonaiset kaksi (2) graduopasta! Kinnusen & Löytyn Iso Gee – gradua ei jätetä sekä Kariston & Seppälän Maukas gradu. En millään pystynyt päättämään, kummasta opuksesta olisi enemmän hyötyä, joten otin molemmat. Tuskin nuo aivan turhia ovat, vaikka ei gradua oppaista huolimatta tulekaan kukaan tekemään puolestani. Ainakin niistä luulisi olevan psykologista apua.

Eräs ystävällinen kohtalotoverini on kehunut minua tehokkaaksi graduntekijäksi. Juuri nyt en tiedä, pitäisikö minun olla samaa mieltä vai väittää kiivaasti vastaan. Tuntuu, että työ etenee nykäyksittäin tai jotenkin kummallisesti hyppien: välillä tarinaa tulee helposti kaksi sivua tunnissa, toisinaan taas menee monta päivää ilman, että saan aikaiseksi mitään. Niin sen kai kuuluukin mennä. Tekstin täytyy saada hautua jonkin aikaa, jotta pystyn paremmin näkemään sen isot ja pienet puutteet. Onhan tässä lisäksi elämäkin elettävänä, joten on kai ihan normaalia ja ymmärrettävää, ettei gradu etene tasaista kolme sivua per päivä -vauhtia. Tai sitten yritän vain puolustella laiskuuttani... Nyt lähden joka tapauksessa vesijuoksuun ja -jumppaan, à demain !

0 kommenttia: