tiistai 17. lokakuuta 2006

Lähdeluettelo pitenee


Sain tänään vihdoin viimein lainattua Åbo Akademin humanistisesta tiedekuntakirjastosta G. Eelenin teoksen A Critique of Politeness Theories. Sitä siteerataan jatkuvasti eräässä toisessa lähdeteoksessa, mutta TY:n kirjastoista sitä ei löytynyt. Samalla nappasin mukaani toisenkin kirjan, Power and Politeness in Action (M. A. Locher). Katsotaan, kuinka käyttökelpoiseksi se osoittautuu teoriaosuutta kirjoittaessani.

Lähteiden löytäminen on tällä hetkellä graduongelmalistani kärkipäässä. Parhaillaan minulla on koossa suunnilleen 13 lähdettä (kirjoja, artikkeleita ja nettisivuja), mikä tietenkään ei ole riittävä määrä. Jostain pitäisi löytää lisää, ja ennen kaikkea niiden tulisi olla oleellisia teorian kannalta. Pitkän bibliografian saisi toki revittyä kasaan niinkin, että siteeraisi pienen pätkän mahdollisimman monesta teoksesta, mutta mielestäni siinä ei ole mitään järkeä. Gradu kai arvioidaan enemmän sisällön kuin bibliografian sivumäärän perusteella.

Seuraavana kirjoitusvuorossa on tosi-TV:tä käsittelevä kappale. Sisällytän sen teoriaosa ykköseen, koska siitä todennäköisesti tulee liian lyhyt muodostamaan kokonaisen itsenäisen luvun. Tämän kappaleen tekstistäkin tulee jo tieteellisempää kuin korpuksen esittelystä. Suunnittelin aloittavani sen kirjoittamisen torstaina, jos ehdin, tai muussa tapauksessa viimeistään ensi maanantaina. Huominen iltapäivä kuluu yksityisoppilaani kanssa, joten silloin graduajatukset saavat rauhassa muhia ja kypsyä jossain aivojen pohjalla. Tällöin niistä yleensä kehittyykin jotain kunnollista... ainakin toivon niin!

Tänä iltana ajattelen aivan erityisesti Mireille Mathieuta, sillä edellisestä Turun-konsertista on tänään kulunut 9 vuotta. Uskomatonta, miten nopeasti aika on kulunut! Vuonna 1997 olin 16-vuotias ja juuri aloittanut lukion. En todellakaan ajatellut, että näin pian olisin jo kirjoittamassa gradua... vaan niin ne vuodet vierivät. Taisin aikanaan todella jättää jäljen Mireillen mieleen ja sydämeen, koska hän edelleen yhdeksän vuoden jälkeenkin muistaa ja tuntee minut. Quel honneur !

0 kommenttia: