maanantai 9. lokakuuta 2006

Tänään se alkaa!


Tänään ryhdyn vihdoin kirjoittamaan graduani. Jo kuukauden ajan olen kerännyt materiaalia, kehitellyt ideoita ja muokannut niitä, tehnyt muistiinpanoja ja kantanut kaikkialla mukanani pientä kukkakantista muistikirjaa. Nyt alkaa tuntua siltä, että olisi aika aloittaa ihan konkreettisesti. Henkinen työ on toki tärkeää, mutta en kerta kaikkiaan miellä itseäni graduntekijäksi ennen kuin saan tekstiä aikaiseksi. Vasta ensimmäisen rivin kirjoitettuani olen oikeasti aloittanut.

Aiheeni kuuluu kaikessa komeudessaan La politesse dans le roman Acide sulfurique d'Amélie Nothomb, Kohteliaisuus Amélie Nothombin romaanissa Acide sulfurique (rikkihappo). Kohteliaisuusteoriasta kiinnostuin kirjoittaessani proseminaaria keväällä 2003, ja tuntui järkevältä valita graduun teoria, jota tunnen jo hiukan etukäteen. Mitä romaaniin tulee, se on ehdottomasti yksi Nothombin parhaista ja tosi-TV:tä käsittelevän aiheensa takia varsin ajankohtainen.

Romaani kertoo keskitysleirille sijoittuvasta tosi-TV-ohjelmasta nimeltä Concentration, jonne haalitaan osallistujia suoraan kadulta. Vangit tekevät raskasta työtä ja asuvat kurjissa parakeissa. Jotta nykyään niin muodikas interaktiivisuus ei unohtuisi, saavat katsojat päivittäin äänestää ne kaksi vankia, jotka joutuvat kaasukammioon. Kaikella on kuitenkin suhteellisen onnellinen loppu.

Jotta kirjoitusinnostukseni ei lopahtaisi heti alkuun, olen päättänyt aloittaa helpoimmasta päästä eli kirjailijan ja romaanin esittelyllä. Kirjoittamaan siis! C'est parti !

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa!Lycka till!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva pinkki :)! Aika räikee :/

antti kirjoitti...

Kiinnostaisi lukea tuo romaani.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, jos saan tämän latteuden taas lausahtaa ;) Siis oikeasti olet jo tuon kertomasi perusteella hyvässä vauhdissa! Tsemppiä!