torstai 25. joulukuuta 2008

Elävä joululahja

Vastedes meillä juhlitaan jouluna paitsi Jeesuksen, myös Siirin syntymäpäivää. Mopojengin kuopus, Gurun pikkusisko ja Mirkun täti Siiri syntyi jouluaattoaamuna ja painoi 196 grammaa. Ulkopuoliset eivät vielä ole päässeet pikkuista tervehtimään, koska Carla-äidin täytyy saada rauhassa hoitaa poikasta, mutta ensimmäiset kuvat suoraan pentulaatikon laidalta on jo julkaistu:

Ylimmän kuvan on ottanut Antti Laurila ja alemman Jenna Saarinen. Yläkuvassa on rekvisiittana kahden euron kolikko Siirin koon hahmottamiseksi. Olisi ollut ihanaa nähdä vastasyntynyt mopsivauva livenä; kun palaan muutaman viikon kuluttua Ranskasta, Siiri on jo paljon isompi.

Mopovaavin syntymän ohella muukin joulunvietto on sujunut lokoisasti. Aattoaamuna oli töissä rento meininki, jammailimme tiskin takana joululaulujen tahtiin ja talo tarjosi joulupuuroa. Joulurauhan julistamisen jälkeen kauppa meni sulki ja minä kiirehdin kotiin keräilemään tavaroitani matkaa varten. Alkuillan jouluaterialla löysin uuden jouluruokasuosikin, bataattilaatikon, ja nokare porkkanalaatikkoakin tuli nautittua. Peruna- ja lanttulaatikoita en saa alas vieläkään, kinkusta puhumattakaan. Kala sen sijaan maistuu.

Lahjapaketeistani paljastui tällä kertaa pelkästään hyödyllisiä tavaroita: viisi kirjaa (mm. Siri Hustvedtin Amerikkalainen elegia, ehdoton lahjatoiveeni Falconesin Meren katedraali, jokavuotinen Virpi Hämeen-Anttila sekä tietokirjasuosikkini, Tieto-Finlandia -voittaja Tiedon tyttäret), Gurun ja Mirkun valokuvista teetetty seinäkalenteri (kiitos Antille ja Jennalle mainiosta ideasta!) sekä ennen kaikkea uusi Nikon Coolpix S550 -digikamera! Entinen kamerani oli jo yli kolme vuotta vanha ja sen akkua piti ladata parin päivän välein, joten vastaanotin uuden aparaatin ilolla ja riemulla. Blogiinkin on siis odotettavissa parempia kuvia – vaikka eihän valokuvien onnistuminen ole kameran vaan valokuvaajan ansiota. Ei kirjailijakaan kirjoita hyviä kirjoja siksi, että hänellä on hyvä ja monipuolinen tekstinkäsittelyohjelma.

Tänä iltana on vielä ohjelmassa matkalaukun pakkaaminen, mikä on ehdottomasti matkustamisen tylsin vaihe. Huomenna puoleltapäivin lennän ensin sinivalkoisin siivin Pariisiin ja sieltä sinivalkopunaisin siivin Marignaneen. Paluu on neljän viikon kuluttua, tammikuun 25. päivä. Koiria ja kotijoukkoja tulee hurja ikävä, mutta toisaalta näen taas E:n. Olen varautunut ikävään hellimällä mopoja koko joulupäivän: Guru on nukkunut sylissäni suurimman osan iltapäivästä ja Mirkku on saanut mutustella hiuksiani mielin määrin.

Aixissa kirjoittelen blogia totuttuun tapaan nettikahvilasta käsin niin usein kuin pystyn. Seuraavaa päivitystä odotellessa toivotan vielä iloista joulun jatkoa kaikille ja ennen kaikkea hauskaa ja onnellista uutta vuotta 2009!

3 kommenttia:

ms kirjoitti...

Voi, paljon paljon, sylillinen onnea vastasyntyneelle!!! <3 Olen niin onnellinen teidän puolesta että ihan hykerrän :) Miten pieni, ihana mopoti-mopsi.

Sait aivan ihania lahjoja, paljon onnea myös uudesta kamerasta, varmasti aivan hurjan hyödyllinen ja nappiin osunut lahja- saadaan sitten ihailla kaikkia kauniita kuvia blogissa :D

Tulevana vuonna minun salainen haaveeni on saada oma pieni mopsi-vauva. :)

Oikein ihanaa joulunaikaa ja paljon paljon lämpöisiä terveisiä!! Ja turvallista matkaa!!

Fifi kirjoitti...

Kiitoksia! :) Sain illalla ihailla Siiriä webkameran kautta, siellä hän mönki tomerana pentulaatikossaan. Vielä kun tietäisin, mitä veljeni ja morsiamensa aikovat pennun suhteen tehdä: jääkö Siiri heille vai annetaanko se sijoitukseen tai peräti myydään? Minä niin toivoisin, että Siiri jäisi meidän sukuumme. Mieluusti ottaisin sen meille asumaan, mutta isän mielestä kaksi mopsia huushollissa on riittävä määrä.

Kamera vaikuttaa muutaman koeotoksen perusteella näppärältä vehkeeltä. Yritän käyttää sitä ahkerasti Aixissa.

Voi, toivottavasti tekin saisitte pian oman mopovaavin! On uskomatonta, miten näille menettää sydämensä. Kun on kerran mopsin ottanut, ei enää osaa olla ilman. Toivotaan, että ensi jouluun mennessä teilläkin tuhisee pieni lyttykuono! <3

Anonyymi kirjoitti...

Ihania vauvauutisia! Hyvää matkaa sinulle - tähystelen haukkana päivityksiäsi kaukaisesta nettikahvilasta!