keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Konttorirotan vappuloma

Ilman Facebookia olisin tuskin edes muistanut, että tänään on vapunaatto. Näillä kulmilla on aivan normaali työpäivä, ja entinen vapunvietto tuntuu minun kohdallani vuosi vuodelta kaukaisemmalta muistolta. Viiteen vuoteen en ole ollut Taidemuseonmäellä painamassa päähäni ruskeapilkullista valkolakkia. Aika aikaansa kutakin. Samppanjan sijaan juon Perrieriä työpöytäni ääressä ja katson kelloa viiden minuutin välein. Nyt se on 17.15, enää tunti ja vartti töitä! Ruokatunnilla tämä keski-ikäinen konttorirotta sentään tempaisi vapun kunniaksi ja söi lounaaksi hampurilaisen. 

Huominen vapunpäivä on onneksi Ranskassakin pyhä, ja koska se tänä vuonna osuu mukavasti torstaiksi, sekä minä että E. saimme perjantain ilmaiseksi vapaapäiväksi. Niinpä suuntaamme huomisaamuna neljäksi päiväksi näihin tuttuihin, rakkaisiin maisemiin:


Mikäli Météo Francen sääennustajat eivät ole äkillisesti menettäneet ammattitaitoaan, tulee Alpeilla olemaan viileää ja sateista, mutta olkoon sitten. Me tarvitsemme nyt rentoutumista, kunnon yöunia ja raikasta ilmaa. En taida ottaa mukaan edes rannekelloa: parin päivän ajan on aivan sama, onko kello 11 vai 14.30. En ole ollut lomalla päivääkään joulun jälkeen, jollei lasketa kolmen päivän sairaslomaa tammikuun puolivälissä, joten lyhytkin tauko tekee ehdottoman hyvää.

Iloista kevään, ylioppilaiden, työn ja kielojen juhlaa kaikille! 3 kommenttia:

fifin maman kirjoitti...

Kieloista ei vielä ole mitään tietoa meidän maastoissa ja vappua vietämme maltillisesti ja perinteitä vaalien, eli koirat lenkille, telkankatsontaa, käsitöitä ja juomana Pirkka-kahvia. No, isäsi taitaa nauttia mallasjuomaa.
Mukavaa minilomaa, muista riittävä ulkoilu, mikäli säidenhaltia ei muistaisikaan painaa sateen ON-nappia!

imlacking kirjoitti...

En kyllä muista millon olisi tullut viimeksi vietettyä kunnolla vappua. Monena vuotena oon ollut nyt vaan kotona, kun ei esimerkiksi miehen veljellä ole ollut mitään juhlia. Ja tänäkin vuonna mies meni yöksi töihin joten olen ihan yksin kotona.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti oli rentouttava loma. Suomessa oli kylmää koko Vapun ajan.
Mielenkiinnolla odotan josko tuo ruokien kuljetuspostaus saa jatkoa.
Nina