perjantai 15. kesäkuuta 2007

Kesäloma!

Hip hei! Tänään klo 15.30 alkaen E. ja näin ollen myös minä olemme kesälomalla heinäkuun ensimmäiseen päivään saakka. Heti sen jälkeen pääsenkin sitten vihdoin töihin elokuun loppuun asti. Vaikka Aixissa vapaana kuljeskelu onkin ihan mukavaa, on rahan ansaitseminen tällä hetkellä prioriteettilistan ehdottomana ykkösenä, joten oikein positiivisella mielellä odotan töihin menoa. Etenkin, kun eilen kuulin saavani palkankorotuksen ennen kuin ehdin edes aloittaa: Ranskan minimipalkka SMIC nousee vuosittain heinäkuun alussa ja on 1.7.2007 kokonaiset 8,44 euroa/tunti. Kaksi euroa enemmän kuin viime talvena kirjakaupassa! Lisäksi olen kokoaikainen enkä ajatellut pitää edes karttuvia lomapäiviä, joten saanen tällä kertaa jotain säästöönkin. Vaan eipäs nuolaista ennen kuin tipahtaa, minä kun tuppaan olemaan luonteeltani varsinainen panier percé eli reikäinen kori, kuten täällä tavataan sanoa. Teen kumminkin parhaani, mamanille tiedoksi! :) <3

Viimeinen päivä ennen kesälomaa alkoi aamuisella mahtavalla ukkoskuurolla. Taivas oli aivan sinimusta ja jyrähtely kuulosti siltä kuin kaupunkia olisi pommitettu. Vettä satoi niin paljon, että sitä tuli sisään jopa suljettujen ikkunaluukkujen raoista. Nyt on tosin jo aurinkoista ja lämpötilakin nousee tasaisesti. Onneksi myrsky ei ollut lähimainkaan niin tuhoisa kuin viime aikoina eräitä Ranskan alueita koetelleet sateet ja ukkoset: lähes joka ilta uutisissa kerrotaan, miten kokonaisia kyliä on pahasti vaurioitunut lyhyissä mutta todella rajuissa myrskyissä. Vilja- ja hedelmäsatoja on tuhoutunut, taloja kärsinyt tulvissa, teitä romahtanut ja muutama ihminen hukkunut. Meidän departementtiimme ei ennustettu pahoja myrskyjä, mutta länsi- ja pohjoisnaapurit Gard ja Vaucluse olivat ainakin vielä tänä aamuna neliportaisen myrskyvaroitusasteikon kolmannessa eli oranssissa luokassa.

Onneksi sateesta ei ollut tietoakaan vielä eilen, kun olin menossa jälleen uimaan. Tällä kertaa valitettavasti reissu jäi pelkäksi yritykseksi. Ehdin uida viisi minuuttia ja kaksi altaanmittaa, kun topakka uimavalvojatäti komensi kaikki heti pois vedestä: altaan pohjalla oli nimittäin ulostetta. Millainen käsittämätön sika ulostaa uima-altaaseen?!? Toivon todella, että kyseessä oli hyvin pieni lapsi, tai muuten käsitykseni ranskalaisista muuttuu jälleen huonompaan suuntaan. Uimahalli jouduttiin joka tapauksessa sulkemaan loppupäiväksi, ja minun liikuntaharrastusmahdollisuuteni hupenivat samalla olemattomiin. Älysin sentään onneksi pyytää korvausta: nyt pääsen seuraavalla kerralla ilmaiseksi sisään. 1,60 euroa viiden minuutin uinnista saastaisessa vedessä on vähän liian kova hinta. Harmi, mutta tulipa edes tehtyä parin kilometrin lenkki hallille ja takaisin. On sanomattakin selvää, että kotona menin uudelleen suihkuun ja hinkkasin pesusienellä nahkani punaiseksi.

Tänä iltana on taas vaihteeksi jännittävää, meille tulee nimittäin uusi televisio. Entinen on peräisin vuodelta 1992 ja oikkuillut jo jonkin aikaa. Nyt sitä ei tahdo enää saada edes päälle, kuva vilkkuu ja on raidallinen ja kanava vaihtuu vähän väliä itsekseen. Uusi laite on moderni litteänäyttö, tosin yhtä pieni kuin entinenkin tilanpuutteen takia. (Yrittäkääpä hankkia iso laajakuva-TV 37 neliön asuntoon.) Telkkarin lisäksi hankimme tulevaisuutta ennakoiden digiboksin, jolla saa näkyviin useita ilmaiskanavia. Toivottavasti kaikki toimii kunnolla.

Loman aikana en todennäköisesti käy nettikahvilassa, joten blogi vaikenee nyt kahdeksi viikoksi. Jälkimmäisellä lomaviikolla lähdemme Alpeille minikokoiseen kylään nauttimaan hiljaisuudesta ja rauhasta. Jos sattumalta tulen ennen sitä ensi viikolla keskustaan, yritän laittaa tänne edes lyhyen postituksen. Muussa tapauksessa hyvää lomaa tai sen odotusta ja kuulumisiin heinäkuun alussa!

0 kommenttia: