tiistai 29. toukokuuta 2007

Loma piteni yllättäen

Työtilanteeni totisesti elää päivästä toiseen. Pomo soitti äsken ja ilmoitti, että nyt minulle on töitä heinäkuun alusta elokuun loppuun. Työpäivät ja -aika ovat edelleen samat, mutta teenkin aiemmasta suunnitelmasta poiketen vain kaksi kuukautta. Olisin mielelläni aloittanut vähän aikaisemmin, mutta koska otan kesäkuun kaksi viimeistä viikkoa palkatonta lomaa (se on kesän ainoa ajankohta, jolloin voimme olla E:n kanssa yhtä aikaa lomalla), olisi kuulemma ollut liian hankalaa palkata minut pariksi viikoksi ja hankkia sitten minulle kahdeksi viikoksi sijainen. Näinhän se varmaan onkin, mutta jos olisin tiennyt tuon, en olisi tullut tänne jo näin aikaisin. Viime vuonna minut pyydettiin töihin jo 19. toukokuuta...! Tervetuloa Ranskaan, säätämisen luvattuun maahan... Pääasia kuitenkin, että töitä (kokoaikasellaisia) on varmuudella luvassa. Saan joka tapauksessa enemmän palkkaa kuin viime vuonna oltuani kolme kuukautta osa-aikaisena.

Ehdin jo muutaman kerran valittaa hellettä, ja ilmeisesti valitukseni tepsi: viikonloppu on ollut hyisen kylmä, myrskytuuli puhaltaa jo neljättä päivää ja tänä aamuna lämpöä oli 11°. Kuljen villatakissa ja pitkissä housuissa ja pidän kotona ikkunat visusti kiinni. On se kumma, ettei koskaan ole sopiva sää! Loppuviikosta pitäisi lämmetä, sitten on varmaan taas liian kuuma.

Kova tuuli on kurja erityisesti siksi, että takapihamme on tuulisella säällä täynnä roskia. Aiemmin taloyhtiöllä oli seinän vieressä kolme isoa roskasäiliötä. Alimman kerroksen asukkaat kuitenkin valittivat niiden haisevan, joten säiliöt poistettiin ja takapihalle tuotiin kaksi mitättömän pientä roskapönttöä, joihin hädin tuskin mahtuvat kahden tai kolmen talouden jätteet. Taloyhtiössä on yhdeksän asuntoa, minkä lisäksi koko naapurustolla oli tapana tuoda roskansa meidän isoihin säiliöihimme. Niiden hävittyä katukuvasta ihmiset jättävät roskansa joko kadulle säiliöiden entiselle paikalle tai takapihalle puiden juurelle, mistä tuuli ja naapurin kissat levittävät ne tehokkaasti ympäriinsä. Odotamme kauhulla rottien ja kärpästen todennäköistä ilmestymistä kesähelteillä, mikäli roskaongelmaan ei löydy ratkaisua ennen sitä. Kaupungin viranomaisten mukaan homma toimii loistavasti eikä mihinkään toimenpiteisiin tarvitse ryhtyä. Kukaan heistä ei vain ole käynyt katsomassa meidän takapihamme tilaa. Roskakuskit kyllä tyhjentävät pöntöt, mutta eivät kerää roskia maasta. Inhottaa, mutta minusta ei ole noukkimaan puolen kylän jätteitä ikkunoideni alta! Miksi Suomessa väki kykenee heittämään roskapussinsa jäteastioihin, mutta Ranskassa ei?

0 kommenttia: