keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Retrospektiivi 2014

Rauhallisen, hiljaisen ja rentouttavan Suomijoululoman jälkeen olen taas palannut Ranskaan ja lomailen täällä vielä muutaman päivän, sillä byroo kutsuu vasta ensi maanantaina. Joulu oli valkoinen, kylmä, hyasintintuoksuinen ja mopsinkarvainen, eli toisin sanoen juuri täydellinen. 

E. ja minä valmistaudumme totuttuun tapaamme nauttimaan uudenvuodenaaton juhlaillallista kaikessa rauhassa kotona, suljettujen ikkunaluukkujen takana, pyjama päällä ja TV:n ääressä: en mistään hinnasta suostuisi tänään lähtemään kaupungille, ravintolaan tai baariin ihmisjoukon keskelle. Olen vähemmän juhlamielellä kuin tavallisesti, sillä kaksi iäkästä lähimmäistäni viettää parhaillaan juhlapyhiä sairaalassa. Ei mitään kuolemanvakavaa, mutta toivon molempien pääsevän pikaisesti takaisin koteihinsa.

Nyt vuoden viimeisenä iltana on jälleen aika kirjoittaa perinteinen vuosikatsaus. Kulunut vuosi on ollut minulle henkilökohtaisella tasolla hyvin erityinen, ja toivon, että muutaman tunnin kuluttua koittava 2015 tuo mukanaan yhtä paljon yllätyksiä ja uusia kokemuksia.

Tähän vuoteen mahtui todellakin kaikenlaista:

Olimme kaksi kertaa peräkkäin evakossa hotellissa, ensin tammikuussa kylpyhuoneremontin tieltä ja sitten maaliskuussa vuotavan lämminvesisäiliön takia. 


Sain ensimmäisen kerran äänestää Ranskassa maaliskuun kunnallisvaaleissa. 


Maaliskuussa sain myös elämäni ensimmäiset silmälasit. 


Huhtikuussa kohtasin palasen Suomea Rivieralla, kun vierailin Antibesin ihanassa Suomi-kaupassa.  
Toukokuussa kalenteri oli täynnä pyhäpäiviä ja pitkiä viikonloppuja, jotka käytimme hyväksemme lähtemällä minilomille Alpeille. Siellä testasin ajotaitojani autoilemalla uhkarohkeasti serpentiinitietä 1800 m:n korkeuteen täysin pilvessä.Kesäkuu on perinteinen Suomilomakuukauteni. Niin tänäkin vuonna. Juhannuksena talviturkkini jäi hyiseen Saaristomereen:


Heinä-, elo- ja syyskuussa ajatukseni ja energiani olivat sen verran muualla, että laitoin blogin suosiolla lomalle. Välini erään lähipiirini ihmisen kanssa muuttuivat tuolloin odottamattomalla tavalla, mikä sai minut pitkäksi aikaa pois raiteiltani. Blogitaukoni aikana syyskuussa lomailimme Alpeilla kuten aina ennenkin, nyt jo yhdeksättä vuotta. 

Loka- ja marraskuu olivat minulle yhtä juhlaa, sillä pääsin taas pitkästä aikaa näkemään ja kuulemaan Mireilleä konserttilavoilla Pariisissa, Marseillessa ja Avignonissa. Samalla sain tilaisuuden tavata rakkaita ystäviä eri puolilta Eurooppaa, joiden kanssa en ollut ollut tekemisissä pahimmillaan yhdeksään vuoteen.
Joulukuussa innostuin yllättäen liikunnasta ja terveellisemmistä elämäntavoista ja aloin paitsi käydä vesiliikuntatunneilla ja kävelylenkeillä, myös syödä lounaaksi itse tekemiäni salaatteja. 


Tulevalta vuodelta toivon ennen kaikkea terveyttä, rakkautta ja aimo annoksen lisää järkevyyttä. Toivon – ei, vaan päätän, että tämän loppuvuoden hyvät päätökseni toteutuvat myös ensi vuonna. Päätän myös opetella fiksumpaa taloudenpitoa; olen viime kuukausien aikana elänyt pahasti yli varojeni, joten nyt on korkea aika laittaa sekin elämänalue järjestykseen. 

Onnellista ja onnistunutta vuotta 2015 teille jokaiselle! Toteutukoot toiveenne ja hyvät päätöksenne.     

1 kommenttia:

ReissuNaisen retket kirjoitti...

Kiitos samoin sinulle!