maanantai 20. elokuuta 2012

Photo A Day #20: Today

 
Tämän päivän ohjelmaani sisältyy pääasiassa lukemista ja veden juomista. Kuvassa näkyvästä romaanista, Ruotsin kuningatar Kristiinan fiktiivisistä muistelmista, on enää sata sivua jäljellä ja haluan lukea sen loppuun tänään. Koska parhaillaan on erittäin kuumaa ja myös saasteista (taivas on likaisen vaaleanharmaa eikä suinkaan kirkkaansininen kuten tavallisesti), en mene tänään ollenkaan ulos vaan vietän päivän kotona puolihämärässä ja yritän liikkua mahdollisimman vähän. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Johtuukohan se taivaan harmaus noista runsaista tulipaloista, ainakin Espanjassa näyttää palavan, vai liikenteestä, vai molemmista?
ihmettelee paskeriville

Fifi kirjoitti...

Saattaa toki tulipaloillakin olla osuutensa, mutta enimmäkseen harmaus johtuu nimenomaan liikenteen saasteista. Näin lomakauden loppupuolella täällä on entistä enemmän liikennettä, kun aixilaiset palaavat töihin ja lomalaiset lähtevät takaisin kotiseuduilleen. Lisäksi alle 50 km:n päässä on paljon raskasta teollisuutta, öljynjalostamoja sun muuta. Iltaisinkin taivas on niin samea, että tähdet erottuvat paljon himmeämpinä kuin normaalisti, ja aamuisin autojen tuulilaseja peittää liukas, öljyinen kaste. Täällä on ongelman helpottamiseksi yritetty mm. laskea moottoriteiden sallittua nopeutta 130 km:sta ensin 110 ja jopa 90 km/h, mutta harvat sitä noudattavat, valitettavasti.