torstai 17. joulukuuta 2009

Joulutervehdys Suomen Turusta

Olen pakkasesta huolimatta viime päivinä kävellyt töihin aina kun vain mahdollista. Meiltä kävelee Kauppatorille tasan 20 minuuttia, ja sinä aikana ehtii mukavasti herätä (tarvittaessa) ja saada raitista ilmaa ennen kuin täytyy sulkeutua tuntikausiksi ikkunattomaan kauppakeskukseen. 

Tänään kävellessäni Tuomiokirkon editse ihmettelin, miksi lähes jokainen ohikulkija pysähtyi kuvaamaan sitä. Käännyin katsomaan ja ymmärsin syyn: matalalta paistava aurinko osui juuri sopivasti kirkon kylkeen ja näky oli mahtava! Tallensin sen tietysti itsellenikin. Tässä siis jouluinen tervehdys Suomen virallisesta Joulukaupungista erityisesti kaikille ulkoturkulaisille:Talvi ei silti ole suomalaisten yksinoikeus. Ranskassakin on satanut lunta, ja Yahoo Auto -sivusto antaa huomaavaisesti ohjeita kokemattomille talviautoilijoille. Yahoon mukaan autosta tulisi talvisaikaan löytyä paitsi jääskraba ja jäänsulatusspray, myös mm. peitteitä, taskulamppu, kuumaa juomaa termospullossa, lumilapioita, saappaat ja hätäraketteja. Talvirenkaiden käytön mahdollisuuskin mainitaan, mutta samalla muistutetaan, että niillä saa ajaa korkeintaan 90 km/h sekä maanteillä että moottoriteillä, ja lisäksi auton takapuskurin vasemmasta alareunasta on löydyttävä talvirenkaiden käytöstä kertova tarra. Paljon yleisempää ja helpompaa on siis kiinnittää tavallisiin renkaisiin lumiketjut. Voi näitä ranskalaisia...
   

5 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Kiitti vaan! Otan tervehdyksen vastaan vaikka olenkin ihan sisäturkulainen tält pualt jokkee:-)
Kuumaa juomaa pullossa ja hätäraketteja - mielenkiintoista!

Airelle kirjoitti...

ihana kuva, tuo joulun tunteen rintaan!
lähdin eilen Nyonsista, vielä ei satanut. tänään pitäisi päästä Nizzaan asti, toivottavasti ilman lumisateita. itse asiassa sää näkyy muuttuvan sateeksi joka puolella Ranskaa, se siitâ lumisesta joulusta?! jollei ilma taas viilene ennen joulua. minä toivon löytäväni lunta Helsingistä, saas nähdä, tuleeko valkoinen joulu.

Sanna kirjoitti...

Ihana kuva ihan entisiltä kotinurkilta, asuin tuossa ihan vieressä Eerikinkadulla :) Jaksamista töihin ja mukavaa joulunodotusta!

Fifi kirjoitti...

Susu: Tietty tervehdys koskee myös sisäturkulaisia! ;) Hätäraketit lienee tarkoitettu helpottamaan lumen keskelle mottiin jääneiden autoilijoiden etsimistä ja kuuma juoma estänee näiden jäätymisen apua odotellessa. Muista säkin ottaa termokseen glögiä heti maanantaiaamuna työmatkaa varten!

Airelle: Valkoista joulua on lupailtu pitkään, saa nähdä miten lopulta käy! Valkoinen joulu alkaa olla todellinen harvinaisuus ainakin täällä varsinaisessa Suomessa.

Sanna: Kiitos samoin! :)

Stazzy kirjoitti...

Mä just tajusin yksi päivä, että jääskrapa puuttui. Rapsutin ikkunoita cd-levyn kannella :D

Myöskään kitkarenkaita ei ole (eikä niihin mitään tarraa tartte, en ole kenelläkään nähnyt), ja niinpä hartaasti toivon että huomenna/tänä yönä ei sada lunta. Pääsisi töihin. Ei jaksaisi lumiketjujakaan ostaa, enhän minä edes osaa asentaa sellaisia!