Tämänpäiväisessä ohjauskeskustelussa sain aivan uusia näkökulmia työhöni. Professori ehdotti, että lukisin kirjallisuutta myös kirjallisuudentutkimuksesta ja ottaisin gradussa esille kirjallisuudentutkimuksen käsitteitä, koska aiheeni kerran käsittelee kirjallisuutta. Itse en olisi tullut sitä ajatelleeksi, mutta idea kuulostaa hyvältä. Gradusta tulee kattavampi ja laaja-alaisempi ja bibliografia sen kun pitenee. Löysin jo useita mahdollisia teoksia, joihin tutustun lähemmin heti, kun ajankäyttöni ja sää sallivat.
Määräsin myös deadlinen seminaarityölleni, eli gradun "varsinaiselle" teoriaosalle: sen käsittely on 13.3., joten työn tulee olla valmis noin neljä viikkoa aikaisemmin. Selvä määräaika on tehokkaampi kuin epämääräinen "joskus keväällä", sillä nyt voin laskea päivän tarkkuudella, kuinka paljon aikaa minulla on saada teoriaosa 2 valmiiksi. Siinä käsittelen etenkin Brownin ja Levinsonin kohteliaisuusteoriaa ja siihen kohdistuvaa kritiikkiä. Tämän osan pitäisi olla pituudeltaan 15-25 sivua, joten sen kirjoittamiseen kannattaa varata kunnolla aikaa.
Keskustelimme ohjaajan kanssa myös valmistumisen ajankohdasta. Sanoin pyrkiväni saamaan gradun valmiiksi keväällä, mutta jos se ei siihen mennessä valmistu, en stressaannu vaan teen sen valmiiksi syksyllä. Tässä vaiheessa opintoja on jo melkoisen samantekevää, valmistunko toukokuussa vai syyskuussa. Pääasia, että gradu tulee valmiiksi kunnolla ja hätiköimättä. Elämääkin täytyy välillä elää, näin todettiin myös tänään seminaari-istunnossa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti