sunnuntai 4. marraskuuta 2012

WTF = Welcome to France

Kunnia otsikosta kuuluu minulle tuntemattomalle facebookkaajalle, jonka kommentin löysin jokin aika sitten Maurelitan statuspäivityksen alta. Olin muistaakseni töissä FB:a selaillessani ja kommentti aiheutti osuvuudellaan mojovan repeämisen. Tuo on vain niin... totta!

Meillä odotetaan vaihteeksi neljättä päivää putkimiestä, koska bideen vesiputki vuotaa eikä sitä voi parhaillaan käyttää. Kuten aina käy, vuoto tuli huomattua torstaina eli pyhäpäivän aamuna. E. soitti Depanaix-korjausfirmaan, joka periaatteessa päivystää aina ja lähettää apuun kulloisenkin tarpeen mukaan putki- ja sähkömiehiä, lasinkorjaajia, lukkoseppiä ja melkein minkä lajin ammattimiehiä tahansa. Vaan kun sattui olemaan pyhäpäivä, oli myös Depanaix luonnollisesti "tehnyt sillan" (faire le pont, ts. jos pyhäpäivän ja viikonlopun välissä on yksi työpäivä, otetaan sekin vapaaksi; keskiviikolle osuva pyhäpäivä tuottaa kaksi vapaata ja sitä kutsutaan akveduktin tekemiseksi, faire un aqueduc) eikä minkään sortin korjaajaa ollut saatavissa ennen maanantaita. Onneksi vika oli pieni; mitä olisimmekaan tehneet, jos pesukone tai kuumavesisäiliö olisivat hajonneet bideen sijasta?

(kuva)


Mieleeni muistui yllättäen, että luottokorttiini kuuluu "tyttövakuutus", joka sisältää kolmensadan euron edestä korjaustöitä vuodessa. Kaivoin numeron esille ja soitin ensimmäisen kerran. Kohtelias nuori mies langan toisessa päässä ei ollut millään löytää minua tiedostoistaan, sillä haku tehtiin nimen ja postinumeron perusteella (!) ja osoitteeseeni oli totta kai merkitty väärä postinumero, 13100 eli Aixin keskustan numero. Kylämme postinumeron kolme viimeistä numeroa ovat aivan erit, sillä meillä on oma postinumero, vaikka kuulummekin Aixin kaupunkiin. Passons. Kun postinumero oli saatu korjattua, lupasi mies soittaa minulle takaisin, kunhan olisi löytänyt alueeltamme sopivan putkimiehen, joka olisi töissä pyhäpäivänä. Varttia myöhemmin hän soitti ja ilmoitti, ettei Aixissa tai lähialueilla ole ketään putkimiestä töissä, soittakaa huomenna uudestaan! Siunailimme jälleen, että onneksi ei ole tämän vaarallisempi vika kyseessä.

Perjantaiaamulla soitimme taas vakuutuksen numeroon. Puheluun vastannut nainen ihmetteli tovin, miksei meille ollut annettu edellisestä soitostamme tapausnumeroa, mutta suostui kuitenkin etsimään meille ratkaisua ongelmaamme. "Putkimies soittaa teille tämän päivän kuluessa, älkää olko huolissanne!" Kun jokin ranskalainen (virallinen) taho julistaa iloisesti ne vous inquiétez pas, on yleensä syytä pikemminkin olla huolissaan. Putkimies nimittäin ei soittanut, ei päivällä eikä illalla. 

(kuva)

Lauantaina oli kolmannen vakuutuspuhelun vuoro. Tällä kertaa puhelimessa oli E. ja onneksi olikin, sillä minä olisin varmaan revennyt nauramaan kesken puhelun, niin absurdi siitä tuli. Kolmas vakuutushenkilö nimittäin väitti ensin kivenkovaan, ettei kyseiseen luottokorttivakuutukseen suinkaan kuulu putkimiehen palveluksia. Vasta kun E. luki pankin MasterCard-esitteestä vakuutuksen sisältöä, nainen uskoi ja alkoi sitten epäluuloisen oloisesta kysellä, eikö meille tosiaan ollut kukaan soittanut edellisenä päivänä. Oletteko siis aivan varma, ettei putkimies soittanut? Siinä vaiheessa E. hermostui ja ärähti, ettei hän todellakaan roikkuisi lauantaiaamuna puhelimessa kolmatta kertaa saman asian takia, jos putkimies olisi jo saatu paikalle! Tähän nainen, että kaikki alueemme putkimiehet ovat varmaan korjaamassa tulvavahinkoja. Tässä välissä minä repesin, sillä tulvia on parhaillaan lähinnä pohjoisimmassa Ranskassa eikä niitä ole todellakaan ollut meillä päinkään viime viikonlopun myrskyistä huolimatta. "Ai jaa, no ei sitten varmaan", sanoi nainen langan toisessa päässä, ja E. pyöritteli silmiään. Puhelu ei lopulta johtanut muuhun kuin kehotukseen soittaa maanantaina uudestaan. 

E. ehdotti jo, että hankkisimme itse putkimiehen paikalle, mutta minä haluan katsoa loppuun asti, onko tästä vakuutushommasta mihinkään. Ketut, minä kuitenkin maksan siitä luottokorttini kuukausimaksussa! On myös hyvä tietää, että jos jokin isompi vesivahinko tapahtuu pyhäpäivänä tai yleisen "sillan" aikana, on kai viisainta soittaa palomiehet paikalle. Tässä neljän päivän aikana putkimiestä odotellessa olisi talo ehtinyt kastua melkoisen märäksi, jos keittiön komeroon piilotettu kuumavesisäiliö olisi keksinyt lahota juuri pitkän viikonlopun aikana.

WTF...

2 kommenttia:

fifin maman kirjoitti...

Sitähän se, odotelkaa rauhassa, jos vaikka ensi viikolla tai tuohikuussa...

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostaisi tietää miten putkiongelma lopulta ratkesi. Hankitteko itse putkimiehen vai tuliko vakuutuksen kautta, ja k
oska?
utelias ankka