sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

MaaMaa kysyy, Fifi vastaa

Tässä tulevat vihdoin vastaukseni MaaMaan toiseen blogihaasteeseen. 

1. Jos saisit olla päivän mies, niin mitä tekisit?
Paha kysymys heti alkuun! Täytyy tunnustaa, että olen niin perinpohjaisesti nainen, etten ole koskaan ollut kiinnostunut edes kuvittelemaan, millaista olisi olla mies. Mielestäni nainen kykenee tekemään (lähes) kaikkea samaa kuin mieskin, enkä muista harmitelleeni ikinä sitä, etten ole mies, jotta pääsisin tekemään jotain määrättyä. Odottaisin siis mitä todennäköisimmin kiihkeästi seuraavaa päivää ja muuttumista takaisin naiseksi! 

2. Oudoin tekemäsi asia?
Oudoin yksittäinen tekemäni asia vai oudoin tapani? En ole tainnut tehdä mitään erityisen outoa, koska en saa mieleeni mitään mainitsemisen arvoista yksittäistä tapahtumaa. Pikemminkin pyrin aina harkitsemaan tekemiseni ja esiintymiseni mahdollisimman hyvin. Oudohkoja tapoja minulla sen sijaan on useampiakin: Rullaportaissa astun aina kolmannelle esiin tulevalle askelmalle, en koskaan heti ensimmäiselle. Syön suklaapäällysteisestä jäätelöpuikosta aina ensin suklaapäällysteen ja vasta sen jälkeen jäätelön. Nukun mieluiten ilman alushousuja.  

3. Seuraavassa elämässä olet ...
Kissa. Saisin vain loikoilla päivät pitkät, nukkua auringossa ja hoitaa turkkiani, ja aina välillä joku toisi ruokaa ja silittelisi minua.

4. Jos olisit historiallinen henkilö, kuka olisit?
Marie-Antoinette tietenkin! Jos minulla olisi siihen mahdollisuus, pyrkisin ainakin olemaan hieman vähemmän tyhjäpäinen ja elämään yksityiselämääni vähän diskreetimmin. Ja jos se ei riittäisi, lähtisin hyvissä ajoin maanpakoon.

5. Mikä asia sinua hävettää tunnustaa itsessäsi?
Aikaansaamattomuus. Nyt kun minulla ei ole työhön tai opintoihin liittyviä velvollisuuksia, minusta on tullut luvattoman nonchalante, hällä väliä -ihminen; saatan kuluttaa kokonaisen päivän turhuuksiin – Facebookissa keskusteluun, lukemiseen, laiskotteluun – vaikka minulla olisikin tärkeämpää tekemistä ja lykätä ikävämmät asiat myöhemmäksi. Olen myös liian tuhlaavainen.

6. Lempi nukkuma-asento?
Nukahdan mieluiten oikealla kyljelläni, alempi jalka suorana ja päällimmäinen kevyesti koukussa sen päällä. Yön aikana vaihdan useamman kerran asentoa ja yleensä E:n tullessa herättämään minut makaan sängyssä diagonaalisesti eli vinottain kulmasta kulmaan, usein vielä molemmat käsivarret niskan takana ja kyynärpäät levitettyinä. Ilmeisesti vaistoan, kun E. nousee, ja valtaan nopeasti mahdollisimman paljon tilaa itselleni. 

7. Mikä saa sinut nauramaan hervottomasti?
Riippuu tilanteesta. Usein joku täysin tyhjänpäiväinen kommentti E:ltä tai äidiltä, joka vain siinä tilanteessa tuntuu suunnattoman hauskalta. Minulla on lisäksi iPodilla taattu hyvän mielen tuoja: saksalaisen kaverini salaa Mireillen konsertissa nauhoittama pätkä, jossa Mireille saa alkuspiikkinsä aikana hervottoman naurukohtauksen eikä kykene yli minuuttiin tekemään muuta kuin nauramaan. Se saa hymyn huulille joka kerta, vaikka en itse ollutkaan todistamassa tilannetta.

8. Oletko isäsi/äitisi/sisaruksien tai muun sukulaisen kanssa saman näköinen?
En mielestäni mitenkään häkellyttävästi, tyyliin "kuin kaksi marjaa". Ihoni, hiuslaatuni ja varmaankin myös osa kasvonpiirteistäni tulevat isän puolelta, pyöreä ruumiinrakenne taas äidin puolelta. Loogisesti minussa on molempien näköä, mutta ennen kaikkea olen itseni näköinen.

9. Kaupunki- vai rantaloma?
Kaupunki, ehdottomasti! Rannalle menisin vain ja ainoastaan uimaan, ja merivesi on hyvin harvoin minulle riittävän lämmintä ja puhdasta. Kiinnostavia kaupunkeja on kokematta vielä vaikka kuinka paljon: Rooma, Lontoo, Bryssel, Lissabon, Wien... Lempikaupunkeihini voisin palata vaikka kuinka monta kertaa uudelleen. Torstaina olen lähdössä seitsemättä kertaa Berliiniin, ja heinäkuussa käväisemme E:n kanssa Amsterdamissa, missä olen käynyt kerran aiemmin.

10. Mikä laulu sinulla soi useiten päässä?
Minä lienen epätavallisen altis korvamadoille, koska päässäni soi jotain harva se päivä. Melko usein se on Une femme amoureuse, joka on puhelimeni soittoääni, mutta saatan hyräillä tuntikausia myös jotain kaameaa 70-luvun alun saksalaista schlagerhumppaa, usein toistuvaa tv-mainoksen sävelmää tai jostain muistin syövereistä yhtäkkiä esiin nousevaa Suomi-iskelmää. Muutama päivä sitten en ollut millään päästä eroon Mikko Alatalon biisistä Tytöt tahtoo pitää hauskaa! En käsitä, mistä se yhtäkkiä ilmestyi, etenkin kun en edes osaa siitä kuin pätkän kertosäettä. 

11. Ensimmäinen mieleen tuleva matkamuistosi?
Tuhkapilvi huhtikuussa 2010, kun olin Mireillen kiertueella Saksassa. Tuhkapilven vakavuus valkeni koko laajuudessaan vasta matkan loppua kohden. Onneksi pääsin pariksi päiväksi majailemaan berliiniläisystävieni luo ja lopulta junalla Saksan ja Ranskan halki Berliinistä Pariisin kautta takaisin Aixiin.     

Tämä haaste on kiertänyt jo niin kauan, että suurin osa bloggaajista on jo tehnyt sen, enkä siksi tällä kertaa haasta ketään mukaan. Sen sijaan kuulisin mielelläni teiltä kommentteja ensimmäiseen kysymykseen, eli mitä te tekisitte miehenä/naisena yhden päivän ajan?        
     
     

2 kommenttia:

Dohan Diiva kirjoitti...

taa on vahan allottava, mutta kerron siltikin...

Kolmen miespuoliskon huushollissa olen laittanut merkille, etta aamuisin tuo "munien" kaivelu on jotain mika pitaisi kokea!
Olen kysynyt asiaa noilta "aijilta", etta miksi niita pitaa raapia. Vastaus on jokaisen suusta sama, se on terapeuttista. En ymmarra!!!!

Susu kirjoitti...

Makaisin koko päivän sohvalla kaukosäädin kädessä ja joisin kaljaa. Oikeesti en kyl haluis olla mies ja ainakin miedän "perheessä" tehdään molemmat ihan samoja hommia sukupuolesta riippumatta.