lauantai 26. toukokuuta 2012

Suomen palasia Provencessa

MaaMaa muisti minua kahdella eri haasteella, kiitos MaaMaa! Vastaan ensimmäiseen haasteeseen tänään ja toiseen ensi viikon kuluessa. 

Tässä meemissä on tarkoitus listata, mitä suomalaisia esineitä ja asioita ulkomaalaisista kodeistamme löytyy. Tehtyäni kierroksen kaapeissa, hyllyillä ja laatikoissa löysin seuraavankaltaista Suomi-kamaa:

Fiskarsin sakset x 3


Huomaa värit! Niitä perinteisiä oransseja ei meillä ole eikä tule. Pikkusakset tulivat isompien kylkiäisenä ja ovat kätevät kaikenlaiseen pieneen näpertämiseen, kuten hintalappujen leikkaamiseen vaatteista tai kosmetiikkanäytepussien kulman avaamiseen. 

Muita Fiskars-tarvikkeita


E:n rakastama juustohöylä, vihannesten kuorimaveitsi, yleiskeittiöveitsi alias tappajanveitsi (couteau d'assassin) ja veitsi vihannesten pilkkomiseen. Varmasti Ranskastakin saisi kelpoja veitsiä, mutta Fiskars on aina Fiskars. 

Marimekko-meikkipussi


Aiemmin käytin tätä matkustaessani, mutta sen käytyä ahtaaksi olen varastoinut sinne hajuvesipulloni ja kaiken sellaisen kosmetiikan, jota en aktiivisesti käytä ja/tai joka ei mahdu minnekään muualle. Kuten kuvasta näkyy, se pursuilee pahasti yli.

Marimekon Mansikkavuoret-laukku  


Viime kesänä hetken mielijohteesta hankkimani kesälaukku on yllättäen päätynyt yhdeksi suosikeistani. Se on kestävä ja soma ja syö sisäänsä kiitettävän määrän tavaraa. 

Marimekon "Marseille"-olkalaukku


Tämä erittäin Fifin värinen klassikkolaukku toimi opiskellessani koululaukkuna. Sen funktion menetettyään laukku on tullut uudelleenristityksi Marseille-laukuksi, koska käytän sitä yleensä aina Marseillessa käydessäni. Saatan olla hitusen vainoharhainen, mutta oloni ei kyseisessä kaupungissa ole aina turvallisin mahdollinen, joten olan yli kannettava, vahva ja tukeva kangaslaukku on siellä omiaan. Tätä tuskin kukaan saa ohimennen riuhtaistua mukaansa. 

Marimekon vaatteita


Tämän mustavalkoisen raitajakun lisäksi minulla on jonkin verran muitakin Marimekon ja Nanson vaatteita, joita en nyt tullut erikseen kuvanneeksi. E:lläkin on sininen Suomi-paita!

Suomen muotoinen... esine


Eteisen pöydällä puhelimen vieressä komeilee Suomen kartan muotoinen... joku esine (kulho? purkki?), joka on n. 20-30 cm pitkä ja pari senttiä syvä. Siihen on kätevä laskea käsistään kaikenlaista pikkutavaraa. Tällä hetkellä Suomessa majailee mm. Marseillen metrokorttini.

Iittalan juomalasit

 
Näitä meiltä löytyy kaksi, minulla on kuvassa näkyvä vaaleanpunainen ja E:llä samanlainen vaaleansininen, joka ei tällä kertaa ollut puhtaana kuvattavaksi. Ovatkohan nämä nyt sitä kuuluisaa Teema-sarjaa? Astiat eivät tosiaan ole vahvinta osaamisaluettani. Joka tapauksessa varjelen näitä kuin silmäterääni, tiskaan ne aina äärimmäisen huolellisesti ja olen harkinnut kahden varalasin tuomista Suomesta sitä varten, että toinen tai molemmat näistä menevät rikki. 

Minikokoinen Aaltovaasi

  
"Vaasi" on kieltämättä melko pompöösi nimitys tälle minikokoiselle klassikolle. Isompaa meille ei kuitenkaan mahdu. Tämä on pari senttiä korkea ja siinä on todistettavasti kaksi kertaa laitettu tarjolle suolapähkinöitä, kun naapuri kävi pari vuotta sitten meillä aperitiivilla. 

Suomalaista musiikkia

 
Vuosikausiin en kuunnellut mitään suomalaista musiikkia Karita Mattilaa lukuun ottamatta, kunnes kesällä 2010 käydessäni Suomessa tulin ajatelleeksi, että olisi ihan kiva kuunnella joskus Ranskassa suomenkielistäkin musiikkia. Nyt minulta löytyy kuvan artistien lisäksi mm. Anna Erikssonin, Laura Närhen, Anna Puun ja Jenni Vartiaisen levyjä. 

Nokian puhelimet


Näistä en luovu! Keskimmäinen on rakas Ranskasta ostettu älypuhelimeni, vasemmalla on Suomessa käyttämäni puhelin ja oikealla E:n peruskäpälä. 

Näiden lisäksi minulla on tietysti iso pino suomenkielisiä kirjoja, joita en nyt kuitenkaan ruvennut erikseen penkomaan esille kuvaa varten. Yllättävän paljon suomitavaraa meiltä silti löytyy, vaikka ne eivät sisustuksessa ja kodin yleisilmeessä varsinaisesti näykään.

Koska olen viime aikoina lukenut hävettävän vähän blogeja, en tiedä, ketkä ulkosuomalaisbloggaajakollegani tämän ovat jo toteuttaneet. Kutsun mukaan Espressobreikin Karkin, Pupucen  sekä Mary von Törnen Normandiasta.

 

5 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

eihä tossa oo kun yks suomalainen nokia :O?

ms kirjoitti...

Haaste otetaan vastaan :D Ihania suomalaisesineitä! Ja mietin, että meillä ei taida olla puoliakaan.. oih. Hei, nyt muistin; mehumaija löytyy :)) Se mukaan omaan koosteeseeni ;)

Amone kirjoitti...

Kartio on tuon lasin nimi :) Noissa Iittalan sarjoissa hankalaa on se, että värit vaihtelevat vuosittain.

Teema on posliininen jossa on ruokalautasia, kulhoja, tarjoiluvateja yms.

Amone kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Riitta kirjoitti...

Tää oli kiva postaus :-) Vastasin just kans itse samaan haasteeseen, samoja juttuja löytyi!