tiistai 16. maaliskuuta 2010

Varma kevään merkki

Tänään on virallisen fifiologian mukaan kevät. Oikeasti kevätpäiväntasaus on ensi viikonloppuna ja Ranskassa on vasta silloin kevät (täällä vuodenajat vaihtuvat kalenterin, eivät sään tai minkään muunkaan mukaan esim. 15.6. ei vielä ole kesä!), mutta minun kevätkauteni alkaa perinteisesti ensimmäisestä ulkona nautitusta jäätelöstä. Kieltämättä ensimmäisessä ulkojäätelössä on enemmän tunnelmaa Turussa kuin Aixissa: pitkän ja lumisen talven jälkeen vapun tienoilla nautittu jäätelö maistuu yksinkertaisesti paremmalta, koska sitä on kaivattu ja odotettu huomattavasti pitempään ja hartaammin. Hyvää se silti on täälläkin, ja tänään oli joka tapauksessa pitkän viileän kauden jälkeen vaihteeksi niin huikea kevätpäivä, etten malttanut jättää jäätelöelämystäni yhtään myöhemmäksi. Tällaiselta se näytti:

Amorinon italialainen jäätelö on paitsi syntisen herkullista myös varsin hintavaa, eikä jätskibaarin sijainti Cours Mirabeaun yläpäässä varsinaisesti auta asiaa. Kuvan kahden maun moyen eli keskikokoinen purkki kustansi 4 euroa, mutta joka lusikallinen oli sen arvoista. Puoli purkkia oli täynnä stracciatellaa, toinen puoli jogurttia. 
Kevään innostamana päästin sisäisen muotibloggari-linssiluteeni valloilleen ja poseerasin E:n byroon edessä tähän malliin:

(Nahkatakki Salon Turkisateljee, t-paita Caroll, hame ja huivi Monoprix, kengät Vagabond, laukku Lancel, aurinkolasit Chanel.) Jonkin ohimenevän mielenhäiriön takia en aamulla valinnut punaista huulipunaa vaan kumman persikkaroosanuden, kerta se on ensimmäinenkin... 

Vietin taas iltapäivää teepannun ja kirjan seurassa Viktorin terassilla ja huomasin ilokseni, että aukion jalavissa oli jo pieniä lehden alkuja:

        Tykkään hurjasti noista Aixin keskustan lyhtyä muistuttavista katulampuista!  

Päätin myös yrittää ainakin viikon ajan ajatella positiivisesti ja löytää tylsistäkin asioista iloisen puolen. Työttömyys esimerkiksi on kurjaa, mutta ainakin voin istua tuntikausia Viktorin terassilla nauttimassa kauniista säästä sen sijaan, että olisin jumissa toimistossa/kaupassa/Diablinen ohjaamossa. En ehkä ole mallimitoissa, mutta säästän rutkasti rahaa siihen verrattuna, että löytäisin jokaisesta vaatekaupasta kaikkea ihanaa ja mahtuisin mihin tahansa. Vanhempia ja mopseja on ikävä, mutta Salossa ei tosiaankaan tällä hetkellä ole +17 astetta lämmintä ja nahkatakki- ja korkokenkäkeli. Ja niin edelleen ja niin edelleen... 

Aurinkoista kevättä tai sen odotusta kaikille muillekin!

7 kommenttia:

jääkarhu kirjoitti...

Kiitos toivotuksista! Tämä lumihelvetti vaan jatkuu, tänäänkin taas muutaman tunnin pyry.

Päivän asu minulla oli perinteinen Torstain toppapuku, fleecehanskat ja vanhat Vikingit, että se siitä keväteleganssista. En onneksi ole kateellinen luonne, muuten vaan tässä valittelen. Nauti nyt printempsista ja ole heureuse, ettet ole täällä hangessa tarpomassa.

On jäätelö hyvää, kun yksin syö, vai? Ah, aito italialainen gelato!
Vorrei anch'io!

Mikri kirjoitti...

Kevättä on selvästi ilmassa niin asussa kuin mielialassakin :) Täällä jo innokkaana odottelen viikonlopun reissua. Toivottavasti saadaan yhtä ihana ilma!

Krii kirjoitti...

Positiivisuutesi saa minut aina hyvällä tuulelle. Kiitos! Kovasti minäkin jo odottelen Aixin reissua.

Anonyymi kirjoitti...

ihana takki:)

Airelle kirjoitti...

sama täällä, minäkin odotan jo keväiseen aixiin pääsyä ja ehkä jäätelönkin nautintaa Cours Mirabeaulla. onks toi uusi jäätelöbaari, ei muistu tuollaista mieleeni. itse kävin usein siellä alapäässä olevalla amerikkalaisella(?) ja enempikin niiden ihanien hedelmäjuomien vuoksi. vakuutin itselleni, että se oli ihan mahdottoman tarpeellinen vitamiinipommi.
sinulla on oikea, postiivinen asenne; yritänpä tuota minäkin (ei rahat riitä, mutta ainakin on aikaa surffata internetissä ja kirjoittaa jne.)

Fifi kirjoitti...

Karhu: Ota mopot föliin ja tuu tänne, niin mennään gelatolle ja muullekin dolkelle! :D

Mikri: Toivotaan parasta lauantaille! Tämänaamuinen La Provence ennusti pilvistä ja +16, mutta toki ennuste voi vielä muuttua moneen kertaan. Pääasia, ettei ainakaan sataisi...!

Krii: Kiva kuulla! :) Tervetuloa jo etukäteen, varmasti on hauskaa!

Anonyymi: Kiitos! :)

Airelle: On tuo pari vuotta muistaakseni täällä ollut. Amorino on ihan Coursin yläpäässä Roi Renén tasolla, Papeterie Michelin vieressä. Ne hedelmäjuomat ovat kyllä herkullisia, nyt samanlaisia smoothiekojuja on avattu muuallekin (mm. rue Bédarrides). Positiivinen asenne ei ole aina évident, mutta kyllä sen löytää, jos oikein haluaa. Aurinko auttaa kummasti ainakin minua!

Susu kirjoitti...

Fifiolpgia - kyl oli hauska! Susuologian mukaan Suomessa loppuu glögikausi kun kellot käännetään kesäaikaan... Eilen Salossa satoi - yllättäen - lunta!
Voisin ihan hyvin kuvitella sut kahvilan terassille istumaan ja VIRKKAAMAAN kevätauringossa siitä bambulangasta sytomyssyä. Mahtaisit herättää huomioita:-)