sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Jogurttikakkua aamiaiseksi

Tuoreehkon ruoanlaittoinnostukseni myötä olen hiljalleen kiinnostunut myös keittiötarvikkeista ja niiden hankkimisesta. Aixissa on muutama korkeatasoinen keittiövälinekauppa, jossa veitsestä saa maksaa yli 50 euroa ja designpaistinpannuista useamman satasen. Sellaisissa kaupoissa en rahan- ja tilanpuutteen takia käy kuin harvoin ihailemassa; sen sijaan ystävänpäivän aikoihin ostin Geneviève Lethu -liikkeestä kaksi sydämenmuotoista silikonikakkuvuokaa. Tänä aamuna kakkuvuoat pääsivät vihdoin tositoimiin, minä nimittäin leivoin kakkua!

 

E. on vilustunut ja nukkui pitkään, ja koska en sen takia voinut tehdä aamulla mitään kovaäänistä (kuten katsoa TVkaistalta Matkaoppaita), päätin jostain omituisesta mielijohteesta ruveta leipomaan. Maizena-paketin kyljestä löytynyt jogurttikakun ohje oli hyvässä tallessa, joten kaivoin esiin vuoat, kulhon ja vispilän ja ryhdyin tuumasta toimeen. Tässä ohje kiinnostuneille (se löytyy myös Facebookista omista muistiinpanoistani!):

JOGURTTIKAKKU

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita vispilällä taikinakulhossa:

- 3 munaa
- n. 10 g leivinjauhetta (Ranskassa se myydään valmiissa annospusseissa, siksi erikoinen määrä)
- 1 purkki maustamatonta jogurttia

Älä heitä tyhjää jogurttipurkkia pois, vaan lisää sen avulla taikinaan

- 1,5 prk vehnäjauhoa
- 1,5 prk Maizenaa
- 2 prk sokeria
- 0,5 prk öljyä

Sekoita tasaiseksi, kaada voideltuun vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa puoli tuntia.

Tällaisia niistä tuli:


Kakut maistuivat aivan tavalliselta kakulta ja kävivät hyvin kaupaksi aamiaispöydässä maitokahvikulhollisen kera. Sydänvuokia ei tosin olisi kannattanut täyttää aivan piripintaan, koska taikinan kohotessa uunissa sitä lirisi iloisesti vuoan reunalta alla olevalle pellille, jonka onneksi olin laittanut vuokien alle. Ensi kerralla täytän vuoat vain puoliväliin.  
 

4 kommenttia:

Suu kirjoitti...

Voi kääk! Nyt sä olet kyl ylittänyt ittes ja siirtynyt suoraan atomiaikaan. Silikonivuokaa ei oo edes mulla vaikka leivon kerran joka vuosi! E:llä oli varmasti ihana herätys ja noiden kakkujen voimin varmasti paranee pian.

Susu kirjoitti...

Eiku Susu sanoi...
Kirjoitusvirhe johtuu varmaan siitä, että olen edelleen järkyttynyt siitä et Fifi leipoo!

KöökkiKarhu kirjoitti...

Oioi! Muistatko kirjan "Teemu leipoo"? Sitä sinulle luettiin niin, että jouduttiin ostamaan toinen, kun ensimmäinen luettiin silpuksi. Ainakaan et ole äireeltäs oppinut leipomista, ainakaan kakkujen.

Jos vielä ehtii kysyminultamitähaluat-kisaan, niin kysyn, että kosk sää ole tulos kottis? Meiä, mu ja koirie, o oikke ikävä ja me oroteta su tääl. Korvapuustein tekemist harkita sit, jos/ko sää tule. Halei ja mainioi maui!

Duussi kirjoitti...

Kiitos reseptistä, täytyy kokeilla joku kerta - vaikka mulla ei tuommosia hienoja hifistelysilikonivuokia olekaan... ;)