lauantai 27. maaliskuuta 2010

Suomi maailmankartalle

Kerrankin blogi on aivan ajan hermolla: postauksen kuvat näkyivät Ranskan televisioruuduilla alle puoli tuntia sitten!

Katselen parhaillaan TF1-kanavalta Qui veut gagner des millions- eli Haluatko miljonääriksi -ohjelmaa ja surffailen samalla netissä. Äsken lueskelin Helsingin Sanomien tuoreita uutisia, kun tuttu sana herätti mielenkiintoni: Finlande! Näyttelijät Alain Chabat ja Jean-Paul Rouve saivat vastattavakseen seuraavan kysymyksen:

  "Vuonna 1996 Sonkajarven (sic) kylässä Suomessa järjestettiin ensimmäinen maailmanmestaruuskilpailu...
A. Kotiloiden sylkemisessä
B. Vaimonkannossa
C. Kelkantyönnössä
D. Pastorin selässä juoksussa"

Kilpailijat pohtivat vastausta pitkään ja hartaasti; heidän mukaansa mm. on s'emmerde en Finlande eli Suomessa on pirun tylsää. He päätyivät fifty-fifty-vaihtoehtoon:


Pastorin selässä juoksu olisi kuulemma vallan mahdollista, koska Suomessa ei varmaankaan sunnuntaisin ole muutakaan tekemistä. Lopulta Chabat ja Rouve valitsivat ensimmäisenä mieleensä tulleen vaihtoehdon eli eukonkannon ja näyttivät melko huolestuneilta:


Tulosta ei tarvinnut kauaa odottaa:

Oikeinhan se meni! 

Airelle myönsi minulle aiemmin tänään mahtavan palkinnon, kaunis kiitos ja kumarrus! 

Palkinto tulee myöntää edelleen seitsemälle muulle bloggaajalle, joiden hengentuotteita seuraan säännöllisesti. Tehtävä on vaikea, sillä lempiblogeistani on kovin hankalaa valita vain 7 ja lisäksi Airelle ennätti jo myöntää palkinnon useille seuraamilleni blogeille.  Minä puolestani lähetän tunnustuksen seuraaville bloggareille:

Susu, jonka tunnen oikeassa elämässäkin ja jonka mainiot jutut, pörröinen Tassu-kissa ja mökki-innostus jaksavat aina ilahduttaa.

Buttermilk Bisquits, joka on ulkosuomalainen kuten minäkin ja jonka Hollanti-huomioita ja kauniita kuvia seuraan päivittäin.

Sanna, joka minun tavallani on kiinnostunut kosmetiikasta ja kauneudenhoidosta ja jonka upeat kynsilakkaukset ovat kuin pieniä taideteoksia.

Duussi, joka tanssii ja kääntää Turussa ja jonka kanssa olemme viettäneet monta hauskaa ja herkullista lounashetkeä.

PullerinaBamps, blogi täynnä ihanan kauniita, sadunomaisia piirroksia.   

Annikki, jonka humoristinen muotiblogi piristää rennolla asenteellaan ja kompleksittomuudellaan.

 
Ansku, joka on tuoreimpia blogilöytöjäni ja jonka postaukset kuvineen saavat minut haluamaan uudelleen Barcelonaan mahdollisimman pikaisesti. 

9 kommenttia:

Bisquits kirjoitti...

Kiitokset kovasti tunnustuksesta! Samaisen merkin ansaitset kyllä itsekin. :-) Laitan merkin pian etiäpäin.

Susu kirjoitti...

Voi kiitos Fifi!
Me ollaan Tassun kans ihan mykkyrällä tunnustuksesta!

mamabear kirjoitti...

Så ska de' vara, ei ranskalaiset niin omahyväisiä patriootteja olekaan, tottahan nyt eukonkannon jokainen tietää! OMG!

Meillä on pussillinen suklaamunia odottamassa virpojia, joita ei ehkä vallitsevan sää- ja keliolosuhteen takia kierrokselle ilmesty. Koemaistoin eilen pienen munan, näkyy olevan ranskalaista suklaata, suorastaan ällömakeaa. Kukahan ne syö?
Kauhea sumu ja loskaa, mutta Jennan pentue oli menestyksekäs näyttelyssä ja Suomen urheilumenestys pelastettu Laura Lepistön pattinagepronssin myötä ja Sususta ja Jossusta hieno juttu Salkkarissa, lue, jos pystyt.
Ei hassumpi kesäajan alku, kunhan saa mopotkin ajastettua.Pusei ja halei sul, tul jo kottis!

Sanna kirjoitti...

Varmaan ei kukaan suomalainen KHM-kilpailija sanoisi samassa tilanteessa, että hitsi Ranskassa on kyllä niin kauheen tylsään, eikä mitää tekemistä ym ym... Kannattaisi jonkun nyt varmaan tehdä samat kuin Conan Obrianille aikoinaan ja kutsua Suomeen ihmettelemään sitä tylsyyttä ihan omakohtaisesti! En minä ainakaan alkaisi tuollaisia kommentteja heittelemään maasta jossa en ole henk. koht koskaan käynyt (ennakkoluulot pidettäis ihan itellään) Mutta kiitos kaunis ihanasta tunnustuksesta ja aurinkoista viikonlopun jatkoa :D

Duussi kirjoitti...

No johan olivat Suomi-kysymyksen keksineet! :D Mainiota!

Ja voi, lämmin kiitos ihanasta tunnustuksesta - tunne on kyllä molemminpuolinen! :)

Ansku kirjoitti...

Hahaa, Suomikuvaa maailmalle :)! Kiitos tunnustuksesta!!

Airelle kirjoitti...

tää on tämän leikin hyvä puoli: oppii tuntemaan uusia mielenkiintoisia blogeja!

mitä tulee suomi-kuvaan, niin johan me olemme tottuneet kaikenlaisiin kummallisiin käsityksiin isänmaastamme, minkäs ihmisten tietämättömyydelle voi.

Pumps kirjoitti...

Oi iik, kiitos somasta tunnustuksesta! Kuten Bisquits sanoi, kuuluu aivan samanlainen omaankin blogiisi <3 Olen täällä aina salaa käynyt vakoilemassa :))
Täytyykin laittaa palkinto kierrokselle pikapikaa!

pinea kirjoitti...

Mutta kilpailijathan olivat oikeassa :D Joku voisi sanoa että molemmissa päättelyissään ;) Loistavat kuvat sait joka tapauksessa!

(Se pastorin selässä juoksu oli paitsi mainio keksintö myös varmaan pieni linkkivinkki Klaus Härön leffaan Kirjeitä pappi Jaakobille, olikohan se niin että se tulee levitykseen Ranskaankin?)