sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Ranskaantuneet koolla

Vietimme eilen pitkän ja hauskan päivän Aixissa kuuden eri puolille Etelä-Ranskaa asettuneen suomalaisen kesken. Mukana olivat minun lisäkseni Airelle, Stazzy, Ella, Krii ja Mikri. Oli valtavan mukavaa tavata Ella, Krii ja Mikri ensimmäistä kertaa ja Stazzy ja Airelle toista kertaa ja ennen kaikkea tutustua toisiimme paremmin kuin pelkkien blogitekstien perusteella.

Kokoonnuimme aluksi La Brillanen luomuviinitilalle maistelemaan punaviinejä ja nauttimaan upean piknik-pöytämme antimista:
Ella esittelee meille tilan tuotteita:

Stazzy maistelee:
 

Loppuviikon upeiden, aurinkoisten päivien jälkeen oli harmillista, että kohdallemme osui pilvinen ja harmaa sää. Onneksi ei sentään satanut, mutta periprovencelaiset maisemat viinitilan ympärillä olisivat näyttäneet huomattavasti paremmilta auringonpaisteessa:


Ella, Stazzy, Fifi ja Airelle:

Viinien ja piknikin jälkeen lähdimme katselemaan Aixin keskustaa. Aikamme kierreltyämme poikkesimme teelle Viktorille, tässä teetä nuuhkimassa Ella, Stazzy ja Airelle:

Teen jälkeen olikin aika vähitellen siirtyä aperitiiveille Cours Mirabeaulle ennen pizza- ja roséviini-illallista suosikkiravintolassani La Grangessa. Pizzat olivat niin herkullisia, että ne katosivat parempiin suihin ennen kuin kukaan ehti napata niistä kuvaa... ja jälkiruoat samoin.

Illalliselta siirryimme vielä Stazzyn, Kriin, Mikrin ja Ellan kanssa viimeiselle lasilliselle/tuopilliselle irlantilaispubiin Coursin varrelle. Ulkoterassilla sain oivan tilaisuuden testata kamerani yömuotokuvaominaisuutta:
Otin mallia Tuhkimosta ja olin kotona tasan kello kaksitoista...! Suuret kiitokset vielä kaikille mukana olleille, ainakin minulla oli hurjan hauskaa ja odotan jo innolla seuraavaa tapaamistamme!

5 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Jee :D
Mä olin eilen Marseillen jälkeen niin poikki, että miittipostaus on vielä vähän vaiheessa. Mutta tänä iltana, toivottavasti.

Airelle kirjoitti...

jes, oikein kunnon raportti.
teillä näyttää ilta loppuneen ihan yhtä hyvin, kuin koko päivä sujui!
kiitos seurasta.

Krii kirjoitti...

Kiitos matkaopastuksesta Aixissa! Kiva kaupunki ja kivaa seuraa.

(Ja kiitos kun minun ei tarvitse niin paljon kirjoittaa omaan blogiini :)

Anonyymi kirjoitti...

salut!

surffaillessani paadyin sivuillesi. olen myos suomalainen noin kolmekymppinen ja asun lahella aixia. tiedatko etta meilla toimii taalla marseille-aix -akselilla etela-ranskan suomiseura? pidamme paljon yhteytta ja vietamme usein iltaa yhdessa.pakolliset vappu-, juhannus- ja joulujuhlat kuuluvat tietty toimintaan.

ajattelin kirjoitella,kun itse sattumalta kuulin tasta seurasta vasta vuosien ranskassa asumisen jalkeen
jos kiinnostaa niin netista loytyy seuran yhteystietoja.

terkuin saija

Airelle kirjoitti...

heippa Saija, me ollaan kyllä tietoisia seuran olemassa olosta, mutta odotamme malttamattomina, että seura reagoisi ja tekisi meistä jäseniä (jos voisit huikata sinne asiasta huolehtivan henkilön suuntaan ensi kerran tavatessasi!). itse en ole ihan Aixissä (enää), mutta olisi kiva tavata ainakin juhannusjuhlissa.