torstai 23. heinäkuuta 2009

Taidan olla tyttö

Stazzy haastoi minut vastaamaan tyttöysaiheiseen kyselyyn. Täältä pesee:


1. Kuinka kauan tarvitset aamulla aikaa laittautumiseen?
- Riippuu siitä, menenkö töihin vai en. Työpäivinä en meikkaa, joten olen valmis vajaassa puolessa tunnissa; vapaapäivinä aikaa menee suihkuun noin 15 minuuttia, meikkiin 30-40 minuuttia ja pukeutumiseen viitisen minuuttia olettaen, että olen valinnut vaatteeni jo edellisenä iltana. Sanotaan siis yhteensä reilu tunti.

2. Tyttömäisin tapasi?
- Meikkaamisen lisäksi varmaan se, että peilailen vähän väliä salaa itseäni näyteikkunoista ja kuvittelen, ettei kukaan huomaa.

3. Lempihajuvesi?
- Niitä on useita. Tämän kesän tuoksuni ovat Gaultierin L'Eau d'été (kuva alla) ja Kenzon L'Eau par Kenzo, mutta edellä mainittujen lisäksi suosikkeihini kuuluvat mm. Diorin J'adore, Chanelin Chance ja Givenchyn Absolutely Irrésistible.4. Monetko kengät omistat?
- Hyvin monet! Tarkkaa lukua en osaa sanoa, mutta jos lasketaan sekä aktiivisessa käytössä olevat kengät että lenkkarit, uimahallicrocsit ja satunnaisesti käytetyt piikkikorot, löytyy minulta arviolta 30-40 kenkäparia. Kaikkia en tosin käytä edes vuosittain...!

5. Käytkö kirpputoreilla?
- En koskaan. Minua inhottaa ajatus käyttää tuntemattoman ihmisen vanhoja vaatteita, vaikka ne olisivat kuinka pestyjä ja silitettyjä. Ainoa sietämäni kierrätysmuoto on käsilaukkujen ostaminen eBaysta ja silloinkin suosin mieluiten käyttämättömiä artikkeleita.

6. Ajatko isin ostamalla autolla?
- En ostamalla, mutta omistamalla. Itse asiassa automme taitaa kuulua virallisesti äidille, mutta vain isä ja minä ajamme sitä. Joskus vielä hankin ihan ikiomankin auton!

7. Nauhoitatko Salatut Elämät?
- En todellakaan! En ole ikinä katsonut yhtään kokonaista jaksoa Salattuja eläimiä.

8. Päivittäiset kauneusrutiinisi?
- Aamulla hiusten pesu, kasvojen puhdistus, kasvovesi, seerumi, päivä- tai aurinkovoide, silmänympärys- ja huulivoiteet sekä värikosmetiikka pohjustustuotteineen. Illalla meikin puhdistus, yövoide, silmänympärys- ja huulivoiteet, jalkavoide ja käsivoide.

9. Kuinka usein ostat uusia vaatteita?
- Nykyään harvemmin kuin ennen. Välillä ostan jotain viikon tai parin välein, sitten kuluu taas kuukausia ilman vaateostoksia. Keskimäärin ehkä kerran kuussa.

10. Hesari, Seiska vai Cosmopolitan?
- Hesari ehdottomasti, kaksi jälkimmäistä eivät kiinnosta tippaakaan.

11. Onko seinälläsi yhtään miespuolisen henkilön kuvaa?
- Gurun kuva on magneetilla jääkaapin ovessa (ja kyllä, mopsi on ehdottomasti henkilö!). Muuten seinilläni on vain Mireillen kuvia, täällä Ranskassa ei niitäkään.

12. Millainen on vaatekaappisi?
- Tällä hetkellä tällainen:Koska E:n vaatteet vievät suurimman osan niukasta kaappitilasta, minun housuni ja hameeni ovat päällekkäin henkareilla E:n tavaroiden seassa ja t-paitani jonkinlaisessa pinomuodostelmassa jakkaralla sohvan päädyssä. Alusvaatteeni ovat muovikasseissa lattialla jakkaran alla.

13. Entä karkkihyllysi?
- Varsinaista karkkihyllyä ei tästä taloudesta löydy. E. syö vain tummaa suklaata, josta minä en pidä, joten E:n levyt saavat olla rauhassa ruokakaapissa. Minulla on sen sijaan jääkaapissa jogurttihylly, jolta löytyy kaikkea luomuluonnonjogurtista rasvattomaan crème brûléen makuiseen vanukkaaseen.

14. Panostatko sisustukseen?
- En hiukkaakaan. Olen aina asunut valmiiksi sisustetuissa asunnoissa. Tammikuussa hankimme uuden sohvan ja kaksi sohvatyynyä, se on toistaiseksi ainoa tekemäni sisustusaiheinen päätös. Sisustaminen ei voisi vähempää kiinnostaa.

15. Oletko porukassa yksi pojista vai kikattava huomionhakuinen tyttö?
- Olen porukassa se enimmäkseen hiljainen tyttö, joka kuuntelee muita, hymyilee ja nauraa kun niin kuuluu tehdä ja miettii useimmiten ihan omia asioitaan.

16. Alusvaatemakusi?
- Istuvat ja yksinkertaiset alusvaatteet ovat parhaat. Ylä- ja alaosan täytyy olla samaa paria ja värien pitää sopia päällysvaatteisiin. Tästä en tingi.

17. Onko mätsäys tärkeää?
- Mikäli mätsäyksellä tarkoitetaan sitä, että vaatteiden värit ja tyyli sopivat toisiinsa, niin totta kai se on ehdottoman välttämätöntä ja koko pukeutumiseni perusta!

18. Lukeeko Facebook -tiedoissasi harrastuksena shoppailu?
- Ei lue, mopsit ovat paljon tärkeämpi harrastus!

19. Entä lempiohjelmana Sinkkuelämää?
- No ei tosiaankaan. Katsoin Sinkkuelämää joskus lukiolaisena sen ensimmäisellä esityskierroksella, mutta kyllästyin myöhemmin enkä edes ajatellut mennä katsomaan siitä tehtyä elokuvaa. Joku raja se on hömpän tuijottamisellakin oltava.

20. Millainen on ystäväpiirisi?
- Pieni ja rajoittunut. Minulla on useita kavereita, mutta varsinaisiin parhaisiin sydänystäviini luen vain äidin ja E:n.

21. Vietättekö tyttöjen iltoja?
- Opiskeluaikana oli kaikenlaista illanviettoa, mutta nyt ne ovat jääneet lähes kokonaan. Joskus vielä olisi mukava lähteä entisellä porukalla syömään.

22. Mikä biisi soi tällä hetkellä?
- Mireille tietysti, Emmène-moi demain avec toi.

23. Otatko aurinkoa, käytkö solariumissa, tyydytkö itseruskettaviin vai menetkö valkoisena kesät talvet?
- Pysyttelen niin valkoisena kuin pystyn, mutta kun on ulkotöissä Provencessa, saa väkisinkin käsivarsiin ja koipiin väriä. Kasvojani varjelen silti mahdollisimman täydellisesti enkä koskaan makaa ottamassa aurinkoa ilman hattua ja/tai päivänvarjoa.

24. Penkkiurheilu on asia mitä et yksinkertaisesti pysty käsittämään?
- Penkkiurheilu ei tosiaankaan kiinnosta vähääkään. Tour de Francea seuraan satunnaisesti maisemien takia ja formulaa vielä satunnaisemmin. Jos jokin laji pitäisi välttämättä valita, niin taitoluistelu.

25. Unelmasi olisi työskennellä vaate- tai kenkäkaupassa, sisustussuunnittelijana, muotisuunnittelijana, lentoemäntänä tai pr-hommissa?
- Lentoemäntänä voisin oikein mielelläni työskennellä, miksen myös pr-hommissa. Kirjakaupat kiinnostavat vaate- ja kenkäkauppoja enemmän, eikä minussa ole pienintäkään suunnittelijan vikaa.

26. Hiustuote mitä ilman et pystyisi elämään?
- Shampoo. Muita hiustuotteita en tällä hetkellä käytäkään.

27. Käytätkö samoja vaatteita arkena ja viihteelle lähtiessä?
- Riippuu täysin siitä, mitkä vaatteet minulla on ollut arkena ylläni ja millaiseen paikkaan lähden viihteelle. Pystyn hyvin menemään ravintolaan illalliselle samassa mekossa, jota olen käyttänyt päivällä kaupungilla.

28. Tykkäätkö timanttikorvaisista näteistä pojista, epäsiisteistä rokkareista vai maailmaa mielenosoituksilla parantavista hipeistä?
- Jos näistä pitää valita, niin näteistä pojista. Eniten tykkään kuitenkin siisteistä ja tyylikkäistä pukumiehistä.

29. Kuinka paljon omistat vaatteita?
- Yli oman tarpeeni. Omistan myös lukemattomia sellaisia vaatteita, joihin en ole mahtunut enää vuosikausiin.

30. Käytkö manikyyrissä/pedikyyrissä?
- Käyn pedikyyrissä muutaman kerran vuodessa, manikyyrini hoidan itse.

31. Käytätkö koruja?
- Työpäivinä käytän vain kelloa, vapaapäivinä puolestaan kelloa, yhtä tai kahta sormusta, ranneketjua tai Nomination-korua, korvakoruja sekä kaulakorua vaihtelevasti riippuen siitä, mitä minulla on ylläni.

32. Onko suklaa apu ongelmaan kuin ongelmaan?
- Ainakin suurimpaan osaan ongelmista! Kakkutaikina on myös hyödyllinen tähän tarkoitukseen.

33. Jutteletko parhaalle ystävällesi päivittäin?
- E:lle juttelen päivittäin ja äidille lähes päivittäin, joten kyllä.

34. Teetkö heräteostoksia?
- Silloin tällöin, mutta harvemmin kuin ennen.

35. Oletko koskaan ollut seksikutsuilla?
- En, enkä todennäköisesti menisikään. Aihepiiri ei kiehdo minua millään tavalla.

En tällä kertaa haasta ketään erityisesti, mutta kuka tahansa voi halutessaan vastata kyselyyn.

5 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

minusta on ihanaa, fifi, miten nimesit äitisi sydänystäväksesi. vaikka rakastammekin toisiamme, ei minulla ole ei äitiini ei tyttäreeni tuollaista suhdetta. olemme kaikki liian erilaisia.
kun täällä virun tylsistymässä sohvallani, intouduin vastaamaan tuohon kyselyyn ja sen löytänee piakkoin blogistani.
pidellään kesähellettä!

kakkutaikina kirjoitti...

Olen, Fifiseni, otettu kunniasta olla paras ystäväsi, mutta samma här, niin omituista kuin se onkin, että paras ystäväni olet sinä. Erilaisia ollaan monessa suhteessa ja tyyli ja maut eivät aina käy yksiin, mutta mitä väliä. Hauskaahan meillä useimmiten on ja riidatkin päättyvät räkätykseen.

Vai onko tämä omituista sittenkään?

Tul jo kottipäi siält, mul ja meiä mopseil o ikäv.

kakkutaikina kirjoitti...

Olen, Fifiseni, otettu kunniasta olla paras ystäväsi, mutta samma här, niin omituista kuin se onkin, että paras ystäväni olet sinä. Erilaisia ollaan monessa suhteessa ja tyyli ja maut eivät aina käy yksiin, mutta mitä väliä. Hauskaahan meillä useimmiten on ja riidatkin päättyvät räkätykseen.

Vai onko tämä omituista sittenkään?

Tul jo kottipäi siält, mul ja meiä mopseil o ikäv.

kakkutaikina kirjoitti...

No ni, taas mää mokasi. Wuf

Fifi kirjoitti...

Airelle: Kiitos kauniista kommentistasi! Me olemme tosiaan äidin kanssa olleet aina todella läheisiä, eikä minulla ole koskaan ollut esimerkiksi murrosikää, joka olisi aiheuttanut riitoja tai väärinymmärryksiä välillemme. En osaa edes kuvitella, etten voisi puhua äidille jostain asiasta tai että emme kerta kaikkiaan tulisi toimeen. Toisaalta erittäin läheinen suhde on myös hiukan ongelmallinen siinä mielessä, että itsenäistyminen ja omilleen muuttaminen ei ole kovin helppoa.

Karhu: Ainahan meillä on hauskaa, enkä edes muista, koska viimeksi ollaan riidelty! Love you most of all. <3 <3 <3