tiistai 28. heinäkuuta 2009

Mustapää ja muita sattumuksia

Pieni provencelaisbloggaajien joukkomme on kasvamassa uudella jäsenellä: minun, Pupucen, Airellen, Mirevalin ja tuoreen blogilöytöni Ella Bellan lisäksi myös Stazzy asuu kohtapuoliin näillä kulmilla. Tapasimme eilen pikaisella lasillisella kolmetuntisen ruokatuntini päätteeksi, ennen kuin minä suuntasin takaisin töihin ja Stazzy kohti Cannesia. Miniblogimiittimme oli niin hätäinen, ettemme tulleet ottaneeksi edes yhteiskuvaa, mutta eiköhän siihenkin tule myöhemmin toinen tilaisuus. Joka tapauksessa oli todella hauska nähdä jälleen yksi blogituttavuus livenä!

Sunnuntaina E. ja minä suuntasimme visiitille parinkymmenen kilometrin päähän Salon de Provenceen. Olimme suunnitelleet nukkuvamme pitkään, mutta mönkään meni: kylässämme järjestettävän jokakesäisen vitsauksen, fête votiven eli eräänlaisen monipäiväisen kyläjuhlan ohjelmaan kuului pyöräilykilpailu, joka avattiin juhlallisesti raikuvalla fanfaarilla – kello 8.41 sunnuntaiaamuna. Iloisin ilmein ja hyväntuulisina (lue: kettuuntuneina) luovuimme nukkumissuunnitelmasta ja lähdimme sen sijaan viettämään ainoaa viikottaista yhteistä vapaapäiväämme muihin maisemiin.

Salon vaikutti mukavalta ja hiljaiselta pikkukaupungilta vähän Avignonin tapaan. Lounaan jälkeen vierailimme kaupungin ykköskohteessa, Musée Grévin de la Provence -vahamuseossa, joka kuvaa elävästi ja kiehtovasti Provencen historiaa vuosisatojen ja -tuhansien ajalta aina muinaisista roomalaisista saakka. Museossa ei saanut valokuvata, mutta tärkein nähtävyys sijaitsi onneksi aulassa heti lipunmyynnin vieressä:Mireille 80-luvun asussaan ja kampauksessaan toimii museon "kummitätinä" yhdessä tv-juontaja Jean-Pierre Foucault'n kanssa. Grévinin lisäksi vilkuilimme läpi Château de l'Empéri -linnassa sijaitsevan armeijamuseon sekä Salonissa syntyneen ja asuneen astrologi Nostradamuksen kotitalomuseon, jotka kummatkin osoittautuivat huomattavasti vähemmän kiinnostaviksi kuin Grévin.

Tänään olin taas vaihteeksi kettuuntunut kampaajalleni. En ole enää ainakaan kahteen vuoteen värjännyt hiuksiani mustiksi, vaan nimenomaan pyrkinyt mahdollisimman luonnolliseen keskiruskeaan sävyyn. Aamulla kampaaja ei edes kysynyt, millaista sävyä toivoin, vaan alkoi laastia väriä päähäni ja kertoa samalla, kuinka hän juttelee yksin ollessaan pyhimyksille (sic). Vasta pään pesun jälkeen huomasin saaneeni takaisin pikimustan Lumikki-kampaukseni. Kääpiöt ja pitkä prinsessamekko vain puuttuivat. En viitsinyt nostaa meteliä, vaan päätin tykönäni pitää taas vaihteeksi taukoa ja mennä kunnon kampaamoon, jossa asiakkaan mielipidettä tiedustellaan ennen värin sekoitusta. Ei minua niinkään mustatukkaisuus haittaa kuin se, että periaatteessa kampaajan olisi kuulunut kysyä, mitä väriä päähäni halusin. No, onneksi en ole nyt blondi tai vihreäpäinen...

5 kommenttia:

Fifin maman kirjoitti...

Täällä entinen harmaahapsi, tänään tummahapsi (karvani on kuin erään koiranäyttelyssä kauhistelemani tummasta virttyneen sutta muistuttavan koiran turkki)ottaa osaa, mutta kannustaa, että laitettu väri haalistuu aina ja siihen mennessä, kun mademoiselle Tetenoire on kotiseudullaan keksii osaava ja ideoiva Sarimme jotain kivaa.

Haa, muistui mieleen heti jälkeen kivisateen tekemämme Pariisin matka, jossa Musee Grevinissä seistiin tietyn patsaan edessä kotva jos toinenkin. Mirkkuja siellä, Mirkkuja missä vaan...Tuntisinkohan itseni pitkäksi MM:n vieressä?

Ella B kirjoitti...

Hei tulinpa tarkastamaan blogisi, kun olit jättänyt kommenttia. Asut ilmeisesti Aix'ssä, ihanko päätoimisesti? (profiilissa lukee kotikaupunkina Turku..)TÄssähän täytyy aivan ryhtyä suunnittelemaan tapaamista suomalaisten kesken!

antti kirjoitti...

Zoomasin tuota kuvaa ja huomasin sormuksen vasemmassa nimettömässäsi. Onnea! :)

Susu kirjoitti...

Hupsista! Olisipa ollut aika shokki jos olisit blodiksi muuttunu! Pitää ottaa oppia - mullakin on tapana olettaa että tiedän mitä lankaa asiakkaat haluavat... On Fifinpunaista, Fifin maman punaista jne:-)
Mä en osaa zoomata mut uskon Anttia ja onnittelen molempia!

Fifi kirjoitti...

Maman: Mirkun vieressä jopa sä voisit näyttää pitkältä! :D Onhan teillä sentään 5 cm pituuseroa sun hyväksi.

Ella B: Asun Aixissa toistaiseksi. Tähän saakka olen ollut osa-aika-aixilainen, ts. olen viettänyt täällä kesät ja joululomat ja ollut syksyn ja kevään Suomessa. Nyt olen täällä töissä elokuun loppuun saakka ja etsin jatkuvasti täältä töitä. Jos onnistaa, jään pidemmäksi aikaa, jos taas ei, palannen joksikin aikaa Suomeen syksyn aikana.

Antti: Oletpa ovela! ;) Gracelle valtava synttärihalaus! <3

Susu: Älä unohda nasunväristä! Kiitokset molemmille; itse asiassa juttu on jo useamman vuoden vanha, mutta käytän Suomessa sormusta yleensä oikeassa kädessä, koska läheskään kaikki eivät tiedä asiasta.