sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Sosialistien ilmainen viina

Perjantaina päädyimme puolivahingossa sosialistipuolueen kunnallisvaaliehdokkaiden cocktail-tilaisuuteen nauttimaan ilmaisista juomista. Aixin kunnallisvaalit nimittäin uusitaan nyt heinäkuussa reilu vuosi varsinaisten vaalien jälkeen, koska kaupunkia vuosikausia hallinneen Maryse Joissainsin epäillään esittäneen herjaavia puheita vastaehdokkaastaan juuri ennen edellisiä vaaleja, mikä saattoi vaikuttaa ihmisten äänestyskäyttäytymiseen ja sitä kautta vaalituloksiin. Ehdokkaat ovat kampanjoineet ahkerasti, ja perjantaina oli viimeisen varsinaisen yleisötilaisuuden vuoro. Sosialistit pitivät tilaisuutensa meidän kantabaarikahvilassamme, jossa käymme usein aamiaisella ja töiden jälkeen lasillisella. Perjantaiaamuna baarin omistaja huikkasi meille lähtiessämme, että illalla olisi tarjolla ilmaisia aperitiiveja, mutta ei maininnut mitään vaalitilaisuudesta. Olimmekin ihmeissämme, kun normaalisti siihen aikaan puolityhjä kahvila oli mustanaan väkeä. Minulla sattui olemaan päälläni mopsipaita:Kuuntelimme kiltisti puolella korvalla pakolliset vaalipuheet (kunnallisvaalien ydinasiat kuten valtion halpojen vuokra-asuntojen määrän lisääminen tai lasten päivähoitopaikat kun eivät kiinnosta meitä hiukkaakaan) ja valtasimme sitten pöydän päästä pienen nurkkauksen, josta käsin saatoimme kätevästi napsia tarjolla olevia suolapaloja sekä pastis-, martini- ja rosélaseja. On aivan yhdentekevää, oliko tilaisuus sosialistien, oikeiston vai vihreiden; olisi ollut hölmöä olla nauttimatta ilmaisia herkkuja! Sain lopulta E:n ylipuhuttua menemään äänestämään, mutta toiselle kierrokselle ensi sunnuntaina hän ei kuulemma viitsi vaivautua.

Tänään lounastimme E:n isän kanssa vietnamilaisessa ravintolassa Aixin naapurikaupungissa Venellesissä. Minä sain tilaisuuden ulkoiluttaa ainoaa alennusmyyntilöytöäni, Jacqueline Riun unelmankevyttä mekkoa, jonka lunastin omakseni huimaan 17 euron hintaan:Huomenna kansallispäivän aattona lähellä asuva työkaverini on kutsunut sähköautoporukkaa luokseen grillaamaan töiden jälkeen. Minä en välttämättä viitsisi työpäivän jälkeen enää lähteä minnekään, mutta koska en keksinyt kelvollista tekosyytä, lupasin pistäytyä paikalla. Huomenna pitää siis käydä ruokatunnilla ostamassa roséviinilaatikko viemisiksi.

4 kommenttia:

Airelle kirjoitti...

jep, niin se taisi olla edeltä varma vaalitulos. en tiedä, miksi aix niin rakastaa tuota joissinsin perhemafiaa. kaikilla puolueilla olisi varmasti tarjolla parempiakin kandidaatteja ja noin elävän ja asujaimistoltaan kosmopoliitin kaupunginpoliittisen elämän uskoisi voivan olla vähän modernimpaa.
kaunis kesämekko ja sopiva näille ilmoille!

taikinatassu kirjoitti...

Kai se alkoholi samalta maistuu aatesuunnan minkä tahansa tilaisuudessa (lol).
Mekko on söötti, täällä ei tuollaisella tarkenisi, aamupäivällä koleaa ja puoliltapäivin vaihteeksi satoi. Sain jonkun oudon mielenhäiriön ja hain maitoa, hiivaa, jauhoja ja lopun voit arvata.

Eilen olimme showssa Karjaalla ja Mirkku sijoittui mukavasti. Elmeri H:n perheeseen syntyi poikavauva tänä aamuna.

Mukavaa grilluuta, mutta pientä rajaa sen juomisen kanssa...

Susu kirjoitti...

No eiks se nyt ol ihan selvä juttu et sosialistien viinat kuuluu sosialisoida? Kiva mekko - kyl varmaan olis käyttöä hellepäivänä Suomen kotikaupungissakin:-)

Fifi kirjoitti...

Airelle: Olen aivan samaa mieltä, vaaleja ei olisi lainkaan tarvinnut uusia, kun tulos kerran on selvä jo etukäteen. Joissainseista ei täällä noin vain päästä eroon, sillä Marysen tytär Sophie on jo mukana politiikassa ja asettunee takuulla UMP:n ehdokkaaksi sitten aikanaan, kun äitinsä jää eläkkeelle.

Karhu: Haluaa tännekin pullaa! Boulangerien briochet eivät ole lainkaan yhtä hyviä kuin äitikarhun pullapalvelun tuotteet. Voisikohan puusteja lähettää postissa? Mööksille ja Gööpsille hali! <3

Susu: Näinhän se taitaa mennä! :D Mekko on mahtava, ihan kuin ei olisi mitään päällä, ja värityskin on just sopivan nasu.