keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Äärettömän hienoja uutisia

Kävin tänään kuulemassa kommentteja gradusta. En tiennyt yhtään, mitä odottaa ja olin parhaani mukaan yrittänyt valmistautua huonoon palautteeseen. Se osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä saamani kommentit olivat todella positiivisia.

Kieltäni kehuttiin erinomaiseksi ja lähes täysin virheettömäksi. Tekstini on johdonmukaista ja helppolukuista ja työn rakenne selkeä. Parannusehdotuksia sain vain muutaman, ja nekin ovat lähinnä kosmeettista hienosäätöä kuten otsikoiden muuttamista, muutaman lauseen siirtämistä paikasta toiseen tai puuttuvan vuosiluvun lisäämistä lähdeviitteeseen. Esimerkiksi molempien teoriakappaleideni ainoa muutos oli pääotsikon muokkaaminen yleisestä enemmän sisältöä kuvaavaksi. Vain yksi kommentti vaatii hiukan enemmän ajatustyötä: minun pitäisi pohtia, mitä kirjailija haluaa henkilöidensä kautta kertoa lukijalle.

Koko palautustilaisuus kesti vain puolisen tuntia, ja siinä ajassa ehdin vielä kysellä sivistyshistorian tentin suorittamisesta ja publiikin aikataulusta. Publiikki on tänä keväänä 16.5., toivottavasti ennätän saada viimeisenkin suorituksen kirjattua ajoissa! Professorin mukaan voin hyvin saada gradun painettua jo tämän kuun aikana. Kahden viikon kuluttua toimitan luettavaksi suomenkielisen lyhennelmän gradusta, ja kun se on hyväksytty, gradu on painokelpoinen. Kävin jo vilkuilemassa valitsemani kirjansitomon tarjoamia kansimalleja; haluan punaisen gradun!

Hyppisin varmaankin innosta vielä korkeammalle, jos mokoma sivistyshistoria ei vetäisi minua koko painollaan maan pinnalle. Vaan kyllä minä sen selvitän, vaikka sitten huonoimmalla mahdollisella arvosanalla. Kahdeksan vuoden urakka on kohta tässä. Gradu on enemmän kuin viittä vaille valmis!

5 kommenttia:

M'man kirjoitti...

Félicitations!

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA! :)

Arvasin, ettei sun työstä voi olla juuri huonoa sanottavaa. :)

Meidän puolella taas tilanne onkin huomattavasti hankalampi.. taitaa mennä tiukille, että ehdin valmistua edes kesäksi. Vaikka siis tosiaan palautin ekan versioni siihen annettuun määräaikaan mennessä.

Pauhattavaa siis olisi, mutten viitsi täällä alkaa julkisesti vuodattaa, käydään lounaalla joku päivä.. :) Ens viikolla jooko! Ollaan yhteydessä!

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon!
Tapaamisiin iltapäivällä!

Anonyymi kirjoitti...

Félicitations, ma biche !!! Ethän sie nyt huonoa gradua olis voinukaan tehdä. :)

Fifi kirjoitti...

KIITOS kiitos kaikille! :)