torstai 20. maaliskuuta 2008

Päähenkilö esittäytyy

Tämännäköinen opus odotti minua tänä aamuna kirjasitomon tiskillä!


Sivukuva on kaikkea muuta kuin selkeä, mutta siinä lukee nimeni ja vuosiluku 2008 hopeisilla kirjaimilla. Olen äärimmäisen tyytyväinen vaaleanpunaisiin kansiin, toisia samanlaisia ei nimittäin seminaarikirjastomme graduhyllyssä näy. Vaaleanpunainen gradu on soma mustien, tummanpunaisten ja tummansinisten kirjojen laajassa joukossa. Toimitin siitä vaaditut kaksi kappaletta humanistisen tiedekunnan kansliaan, josta se viedään eteenpäin arvosteltavaksi. Tuloksia voi odottaa noin kuukauden kuluttua. Arvostelua odotellessa minulla onkin oivaa aikaa lukea sivistyshistoriaa... Pahus, että tulikin aikanaan lykättyä ko. tenttiä aina vain myöhemmäksi!

Jos sivistyshistoria ei nappaa, voi lukea vaikkapa Leena Rantasen Puolen tunnin lomaa, joka koostuu lyhyistä, "metromatkan mittaisista" kertomuksista. Lyhytproosa ei ole ehdoton suosikkilajini, mutta olen kuullut Rantasen teksteistä pelkkää hyvää. Määritelmä "pariisilaistunut" ei sekään ole varsinaisesti karkottava tekijä minun tutkiessani kirjakaupan tarjontaa. Edellämainitun lisäksi lukuvuoroaan odottaa Gabriel García Márquezin Rakkautta koleran aikaan, jonka suunnittelin ottavani mukaan matkalle -- sikäli kun mirkutukselta jää aikaa lukemiseen...

Iloista, munaisaa ja tipuisaa pääsiäistä kaikille!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan sun näköiset kannet eli täydelliset! Hyvää Pääsiäistä ja paljon suklaata sulle toivottelevat Tassu, Susu ja Karvinen

Anonyymi kirjoitti...

Wau, Fifi, upeat kannet eikä varppina oo toisia samanlaisia ainakaan TY:n seminaarikirjastoissa! :)

M'man kirjoitti...

Belle fête de Pâques bien chocolatée!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan väriset kannet! Voi kun olis itekin jo tuossa sitomovaiheessa... Mutta ei, vielä pitää pyristellä ja tapella saadakseen gradun arvosteltavaksi ajoissa :(
Onnea sulle vielä gradun valmistumisen johdosta!

Maurelita kirjoitti...

Oiva "pied de nez" siellä kokoelmissa ! Pinkkiä peliin. =)

Kirjavinkkisi kuullostaa upealta, miksen itse keksi/osaa/jaksa/viitsi/ehdi kirjoittaa moista ? No, sen ei pidä estää minua nauttimasta toisten hienoista tuotoksista - metrossa istuen.

Anonyymi kirjoitti...

Ooohh, vaaleanpunainen gradu! Pitäisköhän munkin sitten ottaa tollaset kannet.. en muista meidänkään kirjastossa vaaleanpunaisia nähneeni. :)

Fifi kirjoitti...

Kiitos kaikille toivotuksista ja onnitteluista!

Pupuce: En ole kyllä toiseen vaaleanpunaiseen graduun törmännyt, mutta kai niitäkin täytyy jossain olla. Kiva olla tässäkin asiassa edelläkävijä! :)

M'man: Kiitos samoin, saitko riittävästi suklaata?

Monsteri: Kiitoksia ja tsemppiä, kyllä se sunkin gradu pian on kansissa!

Maurelita: Hanki ihmeessä ko. kirja, luin sen kahdessa päivässä loppuun. Ihania, kevyitä kohtauksia elämästä, sattumanvaraisia tapaamisia, jotka voivat muuttaa kaiken. Suosittelen.

Duussi: Ota toki, sitten meitä on ainakin kaksi! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oletko käynyt katsomassa Rakkautta koleran aikaan leffan? Itse en ole kirjaa lukenut mutta elokuvan toteutus oli järkyttävän huono, oletan ettei tehnyt kirjalle oikeutta.

Tiina kirjoitti...

OIh, ihanat kannet. Mutta apua! eikö pelota, että gradusi on kirjastossa juuri se, jonka jokainen ohikulkija poimii käteensä, se kun näyttää niin herkulliselta? =) Itse toivon kovasti, että omani hautautuu sinne satojen niteiden sekaan ja vaikka putoaa hyllyn taakse niin ettei kukaan sitä ikuna päivänä löydä.. =)