tiistai 4. maaliskuuta 2008

Kamalan ihanat krokopopot

Pistäydyin tänään hiljattain Turussa avatussa Crocs-liikkeessä. Olen aina pitänyt perus-Crocseja lähinnä epäesteettisinä kummajaisina. Uimahallikenkinä ne kuitenkin ovat lyömättömät: ne pysyvät hyvin jalassa, eivät ole liukkaat ja ilmastointireikien ansiosta vesi valuu niistä kätevästi ulos. Olinkin hankkimassa ennestään omistamieni vaaleansinisten Crocsien oheen turkooseja, jotka sopivat erityisen hyvin uimapukuuni, lempipyyhkeeseeni ja Salon uimahallin uuteen sisustukseen. (Aivan oikein, minä tosiaan sävytän jopa uimahallikenkäni muihin asusteisiin...)

Ennakkoluuloni kumoutuivat valtaisalla ryminällä tutkiessani kaupan tarjontaa. Peruskrokojen ohella malleja oli vaikka minkälaisia, ja osa niistä uskomattoman tyylikkäitä. Nämä aion hakea heti huomenna:


En olisi moisia kaunottaria edes Crocseiksi uskonut. Nämä ballerinatkaan eivät olisi hullummat kesäkenkinä:


Etenkään, kun kengät voi tuunata mieleisikseen erilaisilla ilmastointireikiin kiinnitettävillä pinssintapaisilla koristeilla. Ostin saman tien muutamia kenkäkoruja mukaani ja tilasin vielä Crocs-nettikaupasta sydän- ja Nasu-koristeet, joita ei paikallisessa krokoshopissa ollut. Tiedoksi, että pelkkiä koristeita voi nettikaupasta tilata ilman posti- ja käsittelykuluja hintaan 2,50 € / kpl.

Kotona tuunasin vanhat ja uudet uimakrokoni uuteen uskoon seuraavasti:
Entiset siniset crocsit saivat kaunistuksekseen siivekkään sydämen.
Uudet turkoosit taas koristelin Karibia-henkisesti hehkuvalla auringolla ja eksoottisella kalalla.

Näin voi siis joskus käydä. Hurahdin kertalaakista muovisiin kenkiin, jollaisia en vielä viime kesänä olisi koskaan kuvitellut käyttäväni, ainakaan julkisesti. Peruskrokoilla en edelleenkään lähtisi cityshoppailukierrokselle, mutta mustavalkoiset kiilakorko-crocsit tai mustat ballerinat eivät takuulla erottuisi epäedullisesti muista kengistäni. Bonuksena vielä mukavuus, antibakteerisuus ja ortopedinen nuhteettomuus, joka ei todellakaan aina minun kenkieni kohdalla toteudu.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oumaigad, en usko silmiäni!MAAAAAAG!
Haluaa kanssa, yhdet jo onkin, tuunaamattomat tosin. Kuulin, että jostain on saatavissa MOPSIkoristeita krokseihin; arvaas, haluaako tää ja sekin varmaan haluaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kääk! Taas piti vanhan tätin muuttaa asenteitaan! koskaan en ole käsittäny miks joku haluaa jalkaansa jotain noin RUMAA MUOVIA mut johan asenteet muuttuu! KIITTI

Jenna kirjoitti...

Juu mä oon nähny mopsikoristei, katotaa jos saatais sellasii tamperee näyttelyst ainakin mossulan crokseihin ja omiin tuleviin :)

Fifi kirjoitti...

Mä haluan ehdottomasti mopsikoristeet! Niitä ei ole Crocs-nettikaupassa eikä Turun myymälässä.

Susu: Ei kestä! Kipin kapin Kristiinankadulle hakemaan omat krokot! :)

Jenna kirjoitti...

Ne on luultavasti piratteja kun oli myynnissä koiranäyttelyssä :)