perjantai 28. joulukuuta 2007

Uudenvuodentoivotuksia

Aixistenceni jatkuu hyvissä merkeissä. Eilisiltapäivänä ennätin santon-kauppojen ja kuuman viinin ohella nauttia kaakaota chicin kahvilan ulkoterassilla ilman takkia (minkä tietysti muistin mainita kirjakaupan kollegoille lähettämässäni kortissa), käydä tutkimassa parin keskustassa sijaitsevan kirkon seimiä ja ottaa erinäisiä valokuvia, jotka näkyvät aikanaan myös blogissa. Tänään maleksin lähes tunnin Fnacissa ja nappasin mukaani Nana Mouskourin CD:n sekä romaanin nimeltä Le Clan Rhett Butler, jota takakannessa tituleerataan Tuulen viemän viralliseksi jatko-osaksi. Moinen kuriositeetti on totta kai pakko katsastaa, mutta ihmettelen vain, minne unohtui Alexandra Ripleyn Scarlett, jolla myös oli Margaret Mitchellin perikunnan siunaus? Pariin päivään en tosin pääse romaania aloittamaan, sillä eilen tartuin joululahjaksi saamaani Diane Setterfieldin Kolmanteentoista kertomukseen, jonka luvataan olevan kirjallisuuden ystävien unelma. Hyvältä vaikuttaa ainakin ensimmäisten kolmen luvun perusteella.

Sain äsken hyviä uutisia sähköpostiini: Air Francelta oli tullut erittäin kunnioittava ja kohtelias meili, jossa syvästi pahoiteltiin koneeni taannoista myöhästymistä. Koska olen uskollinen kanta-asiakas, yhtiö haluaa hyvittää kokemani harmin lahjoittamalla minulle 1000 lentopistettä. Génial ! Tämä reissu todella oli noin kahdeskymmenes edestakainen lentoni AF:lla, ja koska maksoin liput pisteilläni, niitä ei tästä matkasta olisi normaalisti kertynyt. 1000 pistettä vastaa melkein yhden Pariisi- Helsinki-lennon kertymää, joten en voi kuin riemuita.

E. on tästä iltapäivästä alkaen kaksi viikkoa joululomalla. Sunnuntaina menemme tuplaelokuviin, ensin aamupäivänäytökseen katsomaan eläinten parinmuodostuksesta kertovaa luontoelokuvaa Les Animaux amoureux ja iltapäivällä edelleen eläinteeman mukaista Le renard et l'enfant, jossa pikkutyttö kohtaa suloisen ketun. Muuten loman aikana käymme todennäköisesti ainakin Avignonissa, mahdollisesti muuallakin. Alennusmyynnit alkavat Bouches-du-Rhônessa 10.1. (sopivasti Stockmannin palkkapäivänä!), joten silloin aion tulla Aixiin. Tarvitsen nimittäin tulevia Mireillen konsertteja varten mustat korkokengät, jotka olisivat hieman käyttökelpoisemmat kuin nykyiset 13 cm koroilla varustetut sortiirauskenkäni. Pystyn toki edelleen kävelemään niillä, mutta epämukavuus ja seuraavan päivän jalkasärky ovat suhteettomat kengistä saatavaan hyötyyn nähden. Olen jo katsonut valmiiksi muutamia ehdokkaita, nyt odotan vain hintojen laskua.

Koska en enää tänä vuonna tule nettikahvilaan, toivotan jo nyt teille kaikille onnellista ja riehakasta uutta vuotta 2008! Loman aikana yritän tulla bloggaamaan edes pari kertaa, mutta jos en ennätä, blogi päivittyy tammikuun 20. päivän tienoilla palattuani Suomeen. Kuulumisiin siis ensi vuonna!

2 kommenttia:

M'man kirjoitti...

Bonne Année à toi Fifi!

Kivaa, etta paasit sen viettamaan rakkaassa paikassa!

Anonyymi kirjoitti...

Pieni korjaus alet alkaa tana vuonna 9. tammikuuta koko Ranskassa. Hyviä löytöjä kaikille Ranskassa asuville!