keskiviikko 19. joulukuuta 2007

Joulu yllättää aina

Jostain kumman syystä yhteiskuntaan mahtuu aina kansalaisia, joille joulu tulee täydellisenä yllätyksenä siitä huolimatta, että se on tullut joka ainoana edellisenäkin vuonna samaan aikaan. Mainitut kansalaiset heräävät yhtäkkiä pari päivää ennen joulua, ovat liikkeellä pahimpaan jouluruuhka-aikaan ja närkästyvät, koska muutkin ovat tuolloin kömpineet koloistaan ihmisten ilmoille. Eräs asiakas esimerkiksi ei arvostanut laisinkaan sitä, että lahjojen paketointi on ulkoistettu erilliseen pakkauspisteeseen myymälän oven ulkopuolelle. Ensin nimittäin pitää jonottaa kassalle ja sitten paketointiin, jolloin saman tavaran takia pitää jonottaa kaksi kertaa. Nii-in, joulun aikaan moiselta ajanhukalta tuskin voi välttyä, totesin ja pakkasin asiakkaalle mukaan arkillisen lahjapaperia kotona suoritettavaa tee-se-itse -paketointia varten. Mielessäni ajattelin, että jos asiakas olisi ollut liikkeellä marraskuussa, hän olisi saanut pakettinsa suoraan kassalta ja liiemmin jonottamatta. Vaan eihän se sovi: ei marraskuussa voi tietää, että joulu on muutaman viikon kuluttua ja kaupassa silloin ruuhkaa...!

Viikon ulkomaanuutinen käsittelee – yllätys yllätys – Ranskan tuoreinta kohua, Sarkozyn ja malli - laulaja Carla Brunin tuoretta suhdetta. Olin tikahtua nauruun asiasta kuullessani, niin epäsuhtaiselta pari vaikuttaa. Miltä meillä kuulostaisi Sauli Niinistön ja Ninja Sarasalon seurustelu? E. kutsuu lukuisista miessuhteistaan tunnettua, varsin heikot laulunlahjat omaavaa Brunia halveksivasti "toisten jämiksi" ja skannasi minulle aamun La Provencesta mielipidekirjoituksen, jossa Brunia kutsutaan kitaranrämpyttäjäksi: "Lisätkää onnenpekka-Nicolasin ja kitaranrämpyttäjä-Carlan kuherteluun keskiaikaiset kiertelevät laulajat Barbelivien ja Macias, kelttiläinen sankarirunoilija Gilbert Montagné ja diiva Mireille Mathieu, ja kas, siinä meillä on Petits chanteurs de l'Elysée -kuoro." (Ranskan kulttuurielämää vähemmän tunteville selitykseksi, että säveltäjä Didier Barbelivien ja reilusti keski-ikäiset laulajat Enrico Macias ja Gilbert Montagné osallistuivat Mireillen tavoin näkyvästi Sarkozyn toukokuisiin voitonjuhliin, ja Petits chanteurs de l'Elysée taas parodioi tunnettua ranskalaista Petits chanteurs à la croix de bois -
poikakuoroa.) Henkilökohtaisesti vähät välitän siitä, kenen kanssa Sarko aikaansa viettää, mutta Carla Bruni ei ehkä ollut kaikkein todennäköisin Elyséen emäntäehdokas. Saa nähdä, kuinka kauan idylli kestää. Huvittavaa jutussa on, että vielä keväällä Bruni kannatti avoimesti Ségolène Royalia.

0 kommenttia: