keskiviikko 12. joulukuuta 2007

Jouluoloa etsimässä

Pidin tänään välipäivän työstä ja graduilusta ja pistäydyin vaihteeksi Salossa halailemassa mopsia ja vanhempiani. Aatu oli innoissaan jälleennäkemisestämme ja pyrki innokkaasti syömään lautaseltani. Ovelana otuksena hän toki tietää, että minulta irtoaa herkkupaloja todennäköisemmin kuin äidiltä ja isältä.

Menin äidin seuraksi partiolaisten joululaulutilaisuuteen kirkkoon, vaikka en viitsinytkään rasittaa jälleenlöydettyä ääntäni laulamalla. Joululauluja on aina mukava kuunnella näin joulun alla, ja soittimessani onkin pyörinyt jo viikon päivät tämä:Ehdoton ykkössuosikkini joululaulujen joukossa on Minuit chrétiens (suomeksi kai Oi jouluyö), nimenomaan Mireillen ja isänsä Roger Mathieun duettona. Siinä jää Jussi Björling kirkkaasti toiseksi.

Koska en mahdollisesti ennätä kotiin enää ennen jouluaattoa, kokosin jo tänään provencelaisen jouluseimeni valmiiksi joulua varten. Olen ostanut sen Aixin parhaalta santon- eli seimihahmotekijältä Fouquelta. Seimen ja perussetin (Jeesus, Maria, Joosef, härkä ja aasi) lisäksi olen kasvattanut kokoelmaa vuosi vuodelta erilaisilla eläimillä. (Klikkaa kuva isommaksi!)Nyt seimeeni kuuluvat mm. kettu poikasineen, kanaperhe, siili, kissapariskunta ja lauma lampaita ja vuohia paimenineen ja paimenkoirineen. Varsinaiseen provencelaisseimeen kuuluu kymmeniä erilaisia hahmoja kylähullusta kalastajaan, mutta minä olen pitäytynyt tarkoituksella pelkissä eläimissä. Santonit ovat varsin hintavia, joten kokonaisen kylän rakentamiseen saisi kevyesti uppoamaan satoja euroja, ja ennen kaikkea sitä varten pitäisi olla valtavasti tilaa. Sitä paitsi, kuten E. aina toteaa kiertäessämme katselemassa Aixin kirkkojen seimiä, Jeesus ei todellakaan syntynyt provencelaiskylässä.

1 kommenttia:

antti kirjoitti...

Kanaperhe ja siili <3 :)