tiistai 4. joulukuuta 2007

Pää pumpulia täynnä

Joulu tulla jolkottaa ja jouluapulainen hajoaa hajamielisyyteensä. Eilen töistä lähtiessäni unohdin kokonaan leimata työaikani päättyneeksi, marssin vain työvuoroni päätteeksi suoraa päätä pukuhuoneeseen ja kotiin. Vasta puoliltaöin sängyssä unta odotellessani tajusin, että systeemin mukaan olen edelleen töissä; pakko oli nousta, mennä laittamaan tietokone päälle ja meilata työvuoroista vastaavalle esimiehelle, että lähdin kyllä aivan aikataulun mukaisesti töistä. Puolustuksekseni totean, etten ole viiteen vuoteen ollut työpaikassa, jossa on käytössä kellokorttijärjestelmä. Leimausrutiini on näin ollen vasta kehittymässä.

Toisen kerran saatoin itseni suunnattomaan häpeään töissä muutama päivä sitten, kun suomea puhunut mutta ilmeisesti ruotsinkielinen asiakas tiedusteli, onko meillä erästä lehteä. Olin aivan varma, että asiakas sanoi "buukkatalouden-lehteä" ja minä tyhmänä selailemaan tietokonetta hakusanalla boka-talous. Ihmettelin, mikä kumma voi olla boka-talous, kun vanhempi kollega ehätti hätiin ja lykkäsi asiakkaalle tiskillä olleen ilmaismainoslehden. Lehden kannessa luki isoilla kirjaimilla BOKKATALOGEN. Asiakas ei siis todellakaan sanonut [buukkatalouden], vaan [buukkataloogen]. Pitäisiköhän pukin tuoda minulle kuulolaite...?

Sain tänään graduiltua ennakkosuunnitelmani mukaisesti ja lähdin gradurupeaman päätteeksi kävelylle keskustaan. Napsin valokuvia kuin japanilainen konsanaan, mutta tulokset jäivät odotettua laihemmiksi: ilmeisesti kamerani salama ei ole riittävän voimakas, sillä kuvat jäivät varsin hämäriksi jouluvaloja lukuun ottamatta. Laitan tähän siitä huolimatta muutaman otoksen, jotka toivon mukaan lievittävät expatriaattien Turku-ikävää. (Clin d'œil à Töötsi !)Tuomiokirkon joulukuusi, onneksi valaistu...Pätkä Aboa Vetus -museon freskomuuria

Yliopistonkadun jouluvalojaTyöpaikkani <3

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oh,låt mig skratta! Hauskinta aikoihin! No,toisaalta inhimillistä, että kieltenfriikkikandillekin sattuu 'moka' joskus. Kuinkahan huvitti asiakasta, mutta 10 pojoa kollegalle tilanteen pelastamisesta. Ja kuvat on hienoja, varsinkin kuusi loistaa kauniisti pimeässä illassa.Ha det så bra, på återseende!

Terhi kirjoitti...

Hihii, hauska tuo kielikommellus :oD.

Ja oih, ihania kuvia tutuista maisemista :o)! Turku-ikavaa eivat valitettavasti onnistuneet kuin pahentamaan ;o). Mutta ihana niita on katsella!