maanantai 14. toukokuuta 2012

Suomalaisseurassa Uzèsissa

Viime viikolla vietin mukavan, kesäisen päivän Uzèsin pikkukaupungissa naapuridepartementti Gardissa Airellen ja Pupucen kanssa. Vaikka Uzès sijaitsee vain 100 km:n päässä Aixista, kului minulta edestakaisin matkustamiseen melkein yhtä paljon aikaa kuin mitä ehdin viettää itse kaupungissa: ensin puoli tuntia kotoa Aixin bussiasemalle, sitten puolitoista tuntia bussilla Avignoniin, missä Airelle oli minua vastassa, ja lopulta Avignonista autolla n. 45 minuuttia Uzèsiin – ja iltapäivällä sama toiseen suuntaan. Autolla olisi todennäköisesti kulunut puolet vähemmän aikaa... mutta joka tapauksessa oli hienoa paitsi nähdä pitkästä aikaa hyviä ystäviä, myös tutustua uuteen ja viehättävään kaupunkiin!

Uzès todella oli soma ja rauhallinen pieni kaupunki, etenkin näin turistikauden ulkopuolella. Aamupäivällä siellä oli tori:
Keskellä kaupunkia kohoaa komea linna, johon emme kuitenkaan tällä kerralla ennättäneet tutustua. Onpahan erinomainen syy palata Uzèsiin!
Kaupungin aukioita ympäröivien holvikäytävien suojissa oli toinen toistaan suloisempia kauppoja:

Ensiapua autottomalle? 

Aurinkoinen plataanien reunustama aukio ja sillä suihkulähde. Voisi melkein luulla olevansa Aixissa:


 
Me käytimme leijonanosan iltapäivästämme ihanassa jäätelöbaarissa, jonka "ruokalista" käsitti kolme sivua toinen toistaan herkullisempia jäätelöannoksia. Minulla oli banaanisorbettia, pähkinäjäätelöä ja vielä jotain kolmatta sortimenttia sekä kilokaupalla hedelmiä, soossia ja kermaa:
Suosittelen ehdottomasti visiittiä Uzèsissa kaikille suomalaisturisteille ja muuten näillä seuduilla oleskeleville! Tässä on yksi minun ja äidin tulevista vierailukohteista, kunhan emo saadaan seuraavan kerran tänne. *vink vink* 
    

3 kommenttia:

emokarhu kirjoitti...

Kiva paikka! Viihtyisin varmasti, jos tulisin.

En lupaa mitään tuloja tänä kesänä mihinkään maahan, no, Uudellamaalla voisin käydä :)

Airelle kirjoitti...

hei Emo, tänne on tultava keväällä ! vähemmän kuumaa ja enemmän vihreää kuin kesällä.
oli tosiaan kiva päivä, hyvässä seurassa. mutta ensi kerralla haluan jätskin, jossa on noita ihania hedelmä-asetelmia päällä!
multa meni muuten sunnuntaina autolla tunti 45 minuuttia kotoa Luynesiin eli pidempi matka kuin sinulla... auto on pakollinen tässä maassa, jossa julkiset liikennevälineet on lapsen kengissä.

Unknown kirjoitti...

Onpas kivat mekko ja kengàt! :)