sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Avignon en rose

Airelle, E. ja minä valitsimme eilen sattumalta pitkän viikonlopun ainoan kauniin päivän käydäksemme Avignonissa. Tällä kertaa visiitin syynä olivat ruusut: helatorstaiviikonloppu oli omistettu Alterarosa-ruusufestivaalille, ja toinen toistaan kauniimmat ruusut olivat levittäytyneet paavien palatsin sisäpihalle ja monille käytäville. 

Ennen kuin keskityimme ruusujen ihailemiseen, lounastimme Avignonin kupeessa keskiaikaisessa ravintolassa. Keskiaikaista paikassa tosin oli vain miljöö, sillä ruoka oli enimmäkseen perinteistä ranskalaista. (Minä jopa petyin omaan pääruokaani: sen kerran kun päätän ottaa jotain muuta kuin kanaa, saan eteeni läskisen, sianlihalla täytetyn vasikanpalan!) Paikka oli kyllä komea:   
Avignonissa oli väkeä kuin pipoa ja meillä oli vaikeuksia raivata tiemme kaupungin läpi paavien palatsille asti. Ruusunäyttely kyllä korvasi kaiken vaivannäön: ei tarvitse olla puutarhaihminen ihaillakseen kaikkialla ympärillään kaikenvärisiä ja -kokoisia ruusuja. Vaikenen siis ja annan kuvien puhua puolestaan:

Näyttelyn loppuhuipennuksena oli eräässä salissa upeita kukka-artesaanien tekemiä fantasiapukuja:

 

3 kommenttia:

fifin maman kirjoitti...

Mielettömän upeita kukkapukuja! Ruusutkin ovat kauniita, todella, ja paikan päällä luonnollisesti näyttävät paremmilta, kuin kuvissa.

Satu kirjoitti...

Wau mitä pukuja :)

MaaMaa kirjoitti...

Ruusut on kyllä aivan mahtavan kauniita kukkia, nyt varsinkin kun ovat kukkeimillaan.

...mä heitin sua haasteella - tuus kurkkaan blogiini :)
haliterkut xx