torstai 31. lokakuuta 2013

Matkustan ympäri Eurooppaa, laukussa kamera ja kosmetiikkaa vaan

Edellisestä postauksestani taisi yllättäen tulla koko blogihistoriani kommentoiduin kirjoitus. Valtavan suuri ja vilpitön KIITOS teille jokaiselle! Olen aivan oikeasti ja rehellisesti liikuttunut sanoistanne ja palaan taatusti lukemaan näitä kommentteja joka kerta, kun mikä tahansa ketuttaa. Vaikka en missään vaiheessa ollutkaan aikeissa lopettaa bloggaamista, olen nyt päättänyt entistäkin vahvemmin, että blogi porskuttaa tulevaisuudessakin entiseen malliin ja minä jatkan henkisen kuusikymppisen elämääni ikiomassa vaaleanpunaisessa yksisarvismaailmassani. 

Hiipuva intiaanikesä viipyilee vielä täällä Välimeren pohjoisrannoilla, mutta minä käännän jo katseeni kohti loppusyksyä ja alkutalvea. Ja mitäpä siellä näkyykään?


     
Koska minulla nyt sattuu olemaan todistetusti erittäin paha, moitittava ja tuomittava tapa lomailla aina samoissa paikoissa, panen tällä kertaa tuplaten ja vierailen kaksi kertaa paikoissa, joissa olen käynyt aikaisemmin! Hyi hyi minua.  

Joulukuun alussa käväisen jälleen pikaviikonlopun Roomassa viime vuoden malliin. Tälläkin kerralla ehdin valitettavasti olla kaupungissa vain lauantain, sillä haluan säästää mahdollisimman paljon lomapäiviäni kevääseen ja joudun siksi matkustamaan työaikojen ulkopuolella. Toivottavasti tänä vuonna ennätän Vatikaaniin ja Trastevereen, jotka viimeksi jäivät tyystin näkemättä. Rooma ei varsinaisesti ollut suunnitelmissa heti uudestaan, mutta hyvä ystäväni Erja on siellä samaan aikaan, ja koska emme muuten tapaisi kuin ensi vuoden jouluna, päätin pistäytyä itänaapurin puolella häntä tervehtimässä. Marseillesta kun on nopea ja edullinen yhteys saapasmaan pääkaupunkiin.

Entä Amsterdam sitten? Siellähän olen käynyt – hyi minua uudelleen – jo kaksi kertaa! No, yksinkertaisesti siksi, että tykkään kaupungista kuin kissa kermasta ja sinne on miltei yhtä nopeaa ja edullista päästä kuin Roomaan. Rakastan Etelä-Euroopassa asumisessa sitä, että täältä on lyhyt matka melkein minne vain (paitsi Suomeen). Amsterdamiin menen saman kaavan mukaan: lähtö perjantai-iltana, paluu sunnuntai-iltapäivänä, ja kallisarvoiset lomapäivät säästyvät. Lyhytkin miniloma piristää kummasti ja "muuttaa ajatukset", changer les idées. Sitä paitsi pidän hurjasti siitä, että työsähköpostien sivupalkissa Outlookin kalenteri ilmoittaa joka hetki tulevia tapahtumia: Amsterdam, Rome, Finlande, Noël. 

Osansa Amsterdamissa pyrähtämiseen on toki myös Air Francen 50 euron alennuskupongilla, joka piti saada käytettyä pois, sekä sillä, että matkan ansiosta saan kokoon vuoden aikana vaadittavan määrän matkoja, jotta pysyn Flying Blue -kantisohjelmassa nykyisellä tasollani. Olisin silti joka tapauksessa lähtenyt jonnekin hetkellisesti arkea pakoon, ja Amsterdam nyt kiehtoi enemmän kuin Frankfurt, Zagreb tai Oslo. Praha tai Budapest olivat myös harkinnassa, mutta lennot olivat kalliimmat. 

Yhtä päivää ja kahta yötä varten en todellakaan aio raahata mukanani matkalaukkua, vaan pakottaudun pärjäämään kabiinilentolaukulla. Ei siinä muuten ongelmaa olisi, mutta pahuksen nestemuovipussi-idioottisääntö pakottaa tunkemaan samaan minimaaliseen litran pussiin niin shampoon, puhdistusaineet kuin voiteetkin. Saan taas pelata tosielämän Tetristä, kun yritän saada pienimmän ja pakollisimman mahdollisen määrän sopimaan pussiin ja vielä pussin suun kiinni. Toisaalta ei niitä aina niin tarkkaan syynätä: viimeksi Roomasta lähtiessäni hermostuin muovipussiini ja lykkäsin kaikki tuotteet normaalisti meikkipussiin, eikä turvatarkastuksessa kukaan viitsinyt edes vilkaista minuun päin, saati sitten tavaroihini. Ja onhan tässä vielä pari viikkoa aikaa hioa strategiaa.     

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Minulla ei ole ollut tilaisuutta käydä Roomassa, mutta olen haltioissani, että tällä viikolla oli vihdoin tilaisuus nähdä ARTEsta Federico Fellinin elokuvat "La Strada" ja "La dolce vita"! Kumpikin ihan kokonaan, alusta loppuun ja peräkkäin pitkälle aamutunneille asti. Luksusta, että minun ei tarvinnut aamulla varhain edes töihin nousta.
Sinun pitäisi varmaan värjätä tukkasi platinanblondiksi ja lisätä toppauksia pulloverin alle, että ne roomalaiset siellä turvatarkastuksessa huomaisivat tarkastaa sinua tarkemmin.
Frankfurt on pieni söpö kaupunki ja siellä on juuri yhdelle viikoloppukäymiselle sopivat tunnelmalliset joulumarkkinat.Hyvällä tuurilla voi nähdä luntakin. Ehkä sitten joskus toisena vuonna...

Anna kirjoitti...

http://www.frankfurt-tourismus.de/cms/tourismussuite/de/messen_frankfurt_veranstaltungen/weihnachtsmarkt_weihnachten_frankfurt.html

Tiina Kovanen-Bergman kirjoitti...

Voi vitsi, Rooma on just niin ihana. Ja Amsterdam myös. Kai mekin joskus vielä tässä elämässä päästään ulkomaan reissulle ilman lapsia. Tosin ei ne lapselliset lomatkaan huonoja ole, mutta vaihtelu virkistäisi. Bon voyage ystäväiseni ja nähdään taas pian!