tiistai 31. tammikuuta 2012

Krokoviikonloppu vol. 2

No niin, nyt on luvassa krokoja! Pierrelatten krokofarmi, La ferme aux crocodiles, on yli 8000 neliömetrin kokoinen kasvihuone, jossa on n. 350 krokotiilia, jättiläiskilpikonnia, vapaina lenteleviä eksoottisia lintuja ja yli 600 trooppista kasvilajia. Farmiin kuuluu myös laboratorio tutkijoille ja krokonmunien hautomo.

Krokotiilit uivat ja mönkivät alueella vapaasti, ja niitä katsellaan rautaverkon reunustamilta käytäviltä. Rehevän kasvillisuuden, lintujen ja vesiputousten ansiosta paikassa on paljon muutakin ihailtavaa kuin krokoja:

Kiinnostavinta antia tietysti ovat itse krokot. Myöhästyimme täpärästi elukoiden ruokinnasta, joka olisi takuulla ollut jännittävää nähtävää; nyt ne lähinnä loikoilivat paikoillaan tai uiskentelivat laiskasti edestakaisin. Voisi olla leppoisaa olla krokotiili: makailisi vain päivät pitkät, välillä uisi vähäsen ja joku tulisi säännöllisesti tuomaan ruokaa.Minua kiinnostivat aivan erityisesti krokovauvat. Vaikka eläinvauvat ovat parasta maailmassa, näitä veijareita en kyllä pyrkisi paijaamaan:
Uskomatonta, miten sisiliskon kokoisesta vauvakrokosta voi kasvaa tonnien (?) painoinen ja metrien pituinen jättiläinen!


Vauvakrokojen vieressä oli hauskoja vauvakilpikonnia:
Salaattia ja hedelmänpaloja riittävästi ahmittuaan kilpikonnavauvoista tulee tällaisia:
Vaikka krokot ovat periaatteessa kamalan rumia otuksia, niillä on välillä hauskoja ilmeitä:Näyttää kuin nämä nauraisivat kuollakseen kaverin kertomalle vitsille! Todellisuudessa kroko säätelee ruumiinlämpöään avaamalla suunsa, kun sillä on liian kuuma.


Nämä ovat kuin minä ja E.: toinen puhuu lakkaamatta ja toinen teeskentelee kuuntelevansa, vaikka on omissa ajatuksissaan. Jostain syystä E. ei ollut aivan samaa mieltä.Krokot ovat tunnetusti mestareita maastoutumaan:
Banaanipuiden keskellä oli yllättävä veistos:


Kuten kaikissa turistipaikoissa aina, vierailu päättyy kauppaan. Meeri sai tuliaisiksi krokopehmon, jota saanen piakkoin heitellä moponeidin noudettavaksi kyllästymiseen asti.

4 kommenttia:

fifin maman kirjoitti...

Julmia otuksia, mutta hauskoja niiden pennut. Niiden naamioituminen on ihmeellistä, silloin siellä Floridan Alligator Zoossa näytti, niin kuin olisi uppotukki ollut vedessä. Yks ja kaks tukki avasikin hirmuisen kitansa ja oli siis alligaattosi.

Kilpparipienet on liikkiksiä, vaikkakin jäävät pahasti jälkeen erään tietyn koirarodun liikkiksistä.

Mahtava kokemus tuollainenkin visiitti krokopuistossa.

Kulkukatti kirjoitti...

Kiintoisa juttu, tuollaisesta puistosta en ole kuullutkaan.

Veikeästi virnistäviä veijareita nuo elävät "matkalaukut", heh. Näyttivät varsin itsetyytyväisiltä lötköttäessään lämpimässä. Ihania kilpureita siellä myös!

Airelle kirjoitti...

et sitten kertonut, mistä se lämmin vesi on peräisin? paikkahan perustettiin siksi, että vieressä on Tricastinin ydinvoimala...

Nora of My Dream Lingerie kirjoitti...

Elles sont chouettes les photos, j'aurais bien aimer visiter cette ferme aux crocodiles, étant fan des lézard. Du coup, je visite à travers tes photos :)